MediaTek a anunţat MT6592, un procesor cu opt nuclee pentru telefoane şi tablete cu cost scăzut

25.07.2013
MediaTek a anunţat MT6592, un procesor cu opt nuclee pentru telefoane şi tablete cu cost scăzut

Producătorul taiwanez de cipuri MediaTek se bucură din ce în ce mai multă atenţie din partea producătorilor, soluţiile sale integrate cu cost scăzut fiind adoptate deja de producătorii de renume precum LG, Acer sau Huawei. Compania încearcă să profite de atenţia primită şi să apese pedala dezvoltării, aceasta anunţând un procesor cu opt nuclee pentru telefoane mobile şi tablete.

După cum au ţinut să sublinieze oficialii companiei, viitoarea soluţie MediaTek va oferi opt nuclee care vor putea funcţiona în acelaşi timp, diferenţiindu-se astfel de soluţia Exynos 5 Octa de la Samsung, care foloseşte o arhitectură big.LITTLE şi poate folosi doar patru nuclee de acelaşi tip la un moment dat. Soluţia rivalilor a fost actualizată de curând, însă Samsung nu a dezvăluit încă dacă noul Exynos 5 Octa va permite modul de lucru paralel cu opt nuclee.

Viitorul cip MediaTek MT6592 va fi tot o soluţie cu cost scăzut, aceasta urmând să folosească opt nuclee ARM Cortex-A7 tactate la 2 GHz, la care se adaugă un modem HSDPA şi module Wi-Fi, Bluetooth, radio FM şi GPS. Soluţia MediaTek va permite controlul fiecărui nucleu în parte, pentru a reduce astfel consumul energetic, compania afirmând că va oferi şi instrumente software care vor permite integratorilor să aloce rularea unor procese de anumite nuclee, oferind astfel un plus de stabilitate.

Zvonurile despre lansarea acestui produs au circulat încă de la începutul acestei luni, însă acesta a fost anunţat oficial abia acum. Aceasta va fi disponibila producătorilor de telefoane sau tablete care sunt interesaţi începând cu trimestrul patru al acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News