Elon Musk spune că va construi o alternativă la iOS și Android, dacă va fi necesară

26.11.2022
Elon Musk spune că va construi o alternativă la iOS și Android, dacă va fi necesară

În urmă cu aproape doi ani, Apple și Google au limitat accesul aplicației de socializare Parler, unde mulți dintre fanii lui Donald Trump s-au organizat pentru asaltul asupra clădirii Capitoliului din Washington. Fiind întrebat de către comentatoarea politică conservatoare, Liz Wheeler, despre ce ar face într-o situație similară, Elon Musk a confirmat că ia în considerare realizarea unei noi platforme mobile, care să concureze cu iOS și Android.

Telefonul lui Elon Musk ar putea apărea doar dacă Twitter este blocat pe iOS și Android

Liz Wheeler a pus întrebarea clar într-o direcție care să primească un răspuns pozitiv din partea lui Elon Musk, dar faptul că acesta a dat curs discuției dovedește că cel puțin ia acest lucru în considerare. De altfel, Musk spune multe, dar face de obicei puține. Multe dintre promisiunile și proiectele lui sunt amânate pe termen nedefinit sau abandonate. De asemenea, construirea unui nou sistem de operare, cu magazin de aplicații propriu nu este ceva simplu, așa cum Huawei a realizat în ultimii câțiva ani.

„Dacă Apple și Google elimină Twitter din magazinele lor de aplicații, @elonmusk ar trebui să producă propriul său smartphone. Jumătate de țară ar renunța cu plăcere la platformele părtinitoare și băgăcioase, iPhone & Android. Omul construiește rachete către Marte, ceva simplu precum un mic smartphone ar trebui să fie ușor, nu?”, a publicat Liz Wheeler pe contul său de Twitter.

Elon Musk a răspuns cu:

„Sper cu tărie că nu se va ajunge acolo, dar, da, dacă nu există altă opțiune, voi face un telefon alternativ.”

Totuși, Twitter pare momentan să fie în siguranță. Chiar dacă Musk dorește să aducă pe platformă toate conturile blocate anterior, care nu au încălcat legea din SUA, platforma încă nu se confruntă cu probleme de moderare. Ar trebui ca Twitter să se transforme într-o platformă care tolerează ura, rasismul, antisemitismul și alte astfel de comportamente pentru ca Apple și Google să răspundă cu o astfel de soluție.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult