Escobar lansează un nou telefon „fictiv”: Escobar Gold 11 Pro, un iPhone rebranduit

29.05.2020
Escobar lansează un nou telefon „fictiv”: Escobar Gold 11 Pro, un iPhone rebranduit

După două telefoane „Pablo Escobar” pliabile, Escobar Inc., compania controlată de fratele celebrului traficant de droguri, anunță un nou telefon. De data aceasta este vorba despre un smartphone „clasic”: Escobar Gold 11 Pro. Deja compania nici nu mai încearcă să ascundă faptul că este vorba despre un telefon „refurbished”, menționând din start că telefonul este un iPhone 11 Pro placat cu aur. Ce este impresionant este prețul acestui produs fictiv: 499 dolari americani. Este de menționat că modelele „Fold” nu au fost niciodată livrate.

De ce credem că Escobar Gold 11 Pro este un produs fictiv

După două „țepe” de proporții, Escobar Inc. crede că poate să repete aceeași schemă cu un nou telefon ieftin. Inițial, compania a încercat să vândă Escobar Fold 1, un rebranding pentru Royole FlexPai la 300 de dolari. La câteva luni, după ce nu a livrat acest model, compania a venit cu un nou model pliabil: Escobar Fold 2. Acesta era un rebranding pentru Galaxy Fold de la Samsung. Nici acest model nu a fost niciodată livrat, doar influencerii și câțiva YouTuberi primind aceste telefoane, în ciuda celor câteva mii de comenzi.

Escobar Inc. spune că noul Escobar Gold 11 Pro este rezultatul unui proces de recondiționare pentru modele iPhone 11 Pro originale. Acestea sunt cumpărate cu diverse defecte, reparate și apoi placate cu aur de 24 karate. Compania spune că va livra doar un număr limitat de 2.000 de unități. Cu un preț de 499 dolari, cu siguranță va atrage destui creduli care vor un telefon ieftin. Până la urmă vorbim despre un iPhone din cea mai recentă generație la jumătate din preț.

Totuși este important de menționat faptul că Escobar Inc. nu va livra niciodată aceste produse. De altfel, banii nu vor putea fi niciodată returnați. Singurele metode de plată pe site-ul Escobar Inc. sunt transfer bancar direct, Western Union sau criptomonede. Astfel, odată trimiși banii în conturile companiei, tranzacțiile nu mai pot fi anulate, iar băncile nu vor putea să te ajute în cazul unei fraude.

Ce promite Escobar Inc. să livreze

Fiecare model de Escobar 11 Pro ar putea fi livrat într-o cutie de lemn personalizată, alături de accesorii Apple originale. De altfel, telefoanele sunt însoțite și de către o fișă în care sunt specificate defectele pe care telefonul original le-a avut, înainte de recondiționare și ce componente au fost înlocuite. De unde știm asta deja, dacă telefonul cel mai probabil nu va fi livrat niciodată?

Escobar Inc. a trimis deja telefonul către influenceri în speranța că aceștia vor promova această ofertă prea bună să fie adevărată. MKBHD (Marques Brownlee) a primit acest telefon deja și a dezvăluit tot conținutul pachetului. Se pare că acea cutie de lemn există, alături de fișa de recondiționare. Ciudat este însă faptul că alături de telefon au venit și două documente mai puțin obișnuite.

Unul este un document prin care Escobar Inc. cheamă în judecată un fost angajat, care aparent a părăsit compania cu acces la conturile de social media ale instituției fără să predea informațiile de autentificare. Celălalt document este un document prin care Roberto Escobar, dă în judecată Apple pentru 2,6 miliarde de dolari. Roberto susține că inamicii săi l-au putut localiza prin intermediul aplicației FaceTime, iar acest lucru i-a pus viața în pericol. De asemenea, în urma incidentului, acesta a trebuit să se mute, iar daunele morale și materiale se ridică la suma de 2,6 miliarde de dolari. Apple ar trebui să le plătească pentru acest lucru, aparent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult