Essential PH1, telefonul lui Andy Rubin, se lansează săptămâna viitoare

16.08.2017
Essential PH1, telefonul lui Andy Rubin, se lansează săptămâna viitoare

Essential PH-1, telefonul cu ecran edge-to-edge dezvoltat de noua companie a lui Andy Rubin, este foarte aproape de a fi livrat către clienţi. Cei care au făcut pre-comandă în momentul anunţului au fost anunţaţi printr-un e-mail oficial că urmează să primească dispozitivul în şapte zile, moment care marchează şi lansarea oficială a acestuia.

Întrucât Rubin este considerat „tatăl” Android-ului, PH1 de la Essential ar trebui să reprezinte viziunea sa asupra a ceea ce ar trebui să fie un dispozitiv echipat cu sistemul de operare de la Google, cu un ecran edge-to-edge mare şi specificaţii tehnice de top. Acesta este construit cu un spate din ceramică şi cu o ramă din metal, care va asigura rezistenţă la şocuri şi zgârieturi sporită.

E-mail-ul spune că livrările se fac în şapte zile de la primirea plăţii, deci cei care au plătit în avans vor primi telefonul la o săptămână după primirea mesajului. Cei care au comandat dar nu au plătit însă, vor primi telefonul mai târziu, în funcţie de data plăţii.

Momentan, telefonul va fi lansat în Statele Unite şi având în vedere faptul că producţia lentă a întârziat data lansării cu mai mult de o lună, este foarte posibil ca acesta să întârzie şi mai mult în restul lumii. Essential nu a deschis comenzi în alte ţări, însă în momentul dezvăluirii telefonului, compania a confirmat că plănuieşte să îl aducă în Marea Britanie şi în Europa.

Cu un preţ de 700 de dolari americani şi echipat cu un ecran de 5,7” cu rezoluţie QHD, chipset Snapdragon 835, 4 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare, în afară de designul inedit, noul PH1 nu pare să ofere multe avantaje faţă de concurenţă. Având în vedere că Samsung urmează să lanseze Note8, ASUS a confirmat lansarea ZenFone 4, iar LG va aduce noul V30 la IFA 2017, Essential va avea concurenţă mare pe piaţă în această perioadă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video