Există deja primul iPhone fără notch, cu USB-C, jack de căști și senzor de amprentă. VIDEO

11.05.2022

Primul iPhone fără notch și cu USB-C există deja și nu se numește iPhone 14 Pro. Modelul din 2022 de la Apple va renunța la mult criticatul decupaj din ecran, însă un utilizator de iPhone din China, a făcut deja asta. YouTuber-ul Aio Technology a transformat un iPhone SE 2022 într-unul dintre cele mai mici și mai interesante dispozitive mobile din piață. Acesta este un iPhone „personalizat” care are tot ceea ce își doresc utilizatorii Apple: un ecran fără notch, deblocare cu amprentă prin Touch ID și încărcare printr-un port USB-C. De asemenea, este echipat cu cel mai performant procesor mobil de la Apple, modelul A15 Bionic.

iPhone-ul pe care Apple refuză să îl construiască există deja

Practic, vedem un soi de „recarosare” a unui iPhone SE într-o carcasă personalizată. „Noul” iPhone beneficiază de placa de bază și ecranul LCD de 4,7” de pe modelul cel mai ieftin din oferta Apple, într-un format și mai mic. Cumva, Aio Technology a reușit să decupeze toate componentele acestui model și să le integreze într-o carcasă mai mică. Ecranul are colțuri pătrate, nu rotunjite, așa cum vedem pe modelele iPhone recente, iar în partea de jos vedem o mică „bărbie”, necesară pentru a găzdui toate componentele ecranului LCD.

new-iphone-headphone-jack-usb-c

Butonul power, este montat pe laterala, dar senzorul de amprentă este mutat pe spate, cu tot cu butonul Home, ceva ce modelul iPhone SE integrează în partea de jos a ecranului. Pentru cei care se întreabă unde este camera frontală, aceasta este găzduită într-un sistem proprietar de tip „pop-up”, care poate fi ridicat la nevoie și ascuns atunci când camera nu este în uz.

Pe lângă trecerea la USB-C de la Lightning, „Noul iPhone” vine și cu un jack de căști, ceva ce nu am mai văzut pe iPhone din 2016, de la lansarea iPhone 7. Încărcarea wireless este încă prezentă, însă, pentru cei care preferă asta.

iphone custom 7

Din păcate, acest telefon este doar un concept, o demonstrație de tehnologie care demonstrează că Apple ar putea crea un astfel de dispozitiv dacă și-ar dori cu adevărat asta. Din păcate, pentru a primi toate aceste capabilități pe cele mai noi iPhone-uri va trebui probabil să așteptăm câțiva ani.

sursa: Aio Technology, via GizmoChina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult