Exynos 2100, chipsetul Samsung dezvoltat pentru Galaxy S21, va avea propriul eveniment de lansare

08.01.2021
Exynos 2100, chipsetul Samsung dezvoltat pentru Galaxy S21, va avea propriul eveniment de lansare

Potrivit unor zvonuri recente, mai rapid decât Snapdragon 888, chipsetul Exynos 2100 va fi prezentat cu câteva zile de lansarea Galaxy S21.

În mod cert, Exynos 2100 este de o importanță majoră pentru producătorul sud-coreean, organizarea unui eveniment de lansare dedicat lansării unui chipset fiind ceva nou pentru Samsung.

De data aceasta, scopul celui mai nou chipset Exynos nu este limitat doar la echiparea dispozitivelor de creație proprie, Samsung încercând să atragă și alți producători aflați în căutarea unei alternative la oferta Qualcomm, furnizorul „tradițional” pentru telefoane high-end cu Android.

Urmând eșecului avut cu Exynos 990, Samsung a depus mari eforturi pentru reabilitarea imaginii de brand, testele de performanță părând să confirme poziționarea noul chipset la un nivel de performanță superior rivalului Snapdragon. Potrivit rezultatelor preliminare obținute în benchmark-uri, Exynos 2100 chiar atinge un nivel de performanță foarte competitiv, atât în modul single-core dar și multi-core.

Tot din zvonuri aflăm și configurația pe partea de CPU. Exynos 2100 dispune de un nucleu ARM X1 Prime de înaltă performanță (2.91GHz), 4x Cortex-A78 la 2.81GHz și 4x Cortex-A55 @2.21GHz.

În mod cert, lista îmbunătățirilor pe care Samsung le-a adus vârfului de gamă Exynos este mult mai mare, dar pentru detalii complete va trebui să așteptăm anunțul oficial de lansare pregătit pentru 12 ianuarie, cu două zile înainte de lansarea Galaxy S21.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult