Fairphone 2 primește ultimul său update de software Android, la 7 ani de la lansare

08.03.2023
Fairphone 2 primește ultimul său update de software Android, la 7 ani de la lansare

Este extrem de rar pentru un telefon cu Android să primească suport pe termen lung. Este și mai rar să vedem un telefon dintr-o gamă nu tocmai scumpă să aibă acces la actualizări de securitate după primii doi sau trei ani. Ei bine, Fairphone 2, telefonul care dorea să ofere clienților un dispozitiv „cinstit”, cu actualizări pe termen lung, primește acum ultimul său update de software, la 7 ani de la lansarea originală din 2015.

Puține telefoane se pot lăuda cu 7 ani de actualizări, așa cum a primit Fairphone 2

Fairphone 2 este un dispozitiv neobișnuit în piață. Acesta dorea să ofere clienților un dispozitiv pe care se pot baza pe termen lung, cu suport software de până la 5 ani și posibilitatea de a repara dispozitivul în cazul unei probleme. Ce au livrat cei de la Fairphone însă este un dispozitiv care a depășit așteptările, care a primit nu mai puțind e 7 ani de actualizări de securitate, chiar și după ce actualizările de sistem au încetat.

Telefonul rulează în prezent Android 10, o versiune care împlinește în curând 4 ani de la lansare. Fairphone 2 a primit însă, de-a lungul timpului, 43 de actualizări software, mai mult decât oricare alt telefon cu Android în perioada sa de suport software.

În prezent, Samsung este liderul suportului software pe piața de Android, modelele sale Galaxy S și Galaxy A promițând până la 4 ani de actualizări de sistem și 5 ani de actualizări de securitate. Recent, alte companii au venit cu promisiuni similare, dar doar pentru flagship-uri. Doar Apple a oferit suport software pe termen lung de acest gen, recent actualizând telefoane lansate în urmă cu aproape 10 ani cu noi actualizări de securitate.

Acest suport software extins a fost realizat de FairPhone pentru doar 15.000 de clienți care încă își folosesc telefoanele FairPhone 2. Acestea vor putea fi în continuare folosite, însă aplicațiile care accesează date personale după mai 2023 nu vor mai putea fi blocate de actualizările de securitate care asigură protecție. Compania oferă chiar și vouchere de 50 euro pentru cei care doresc să recicleze telefoanele vechi prin programul lor, dar această ofertă este limitată până la sfârșitul lunii martie.

Acest voucher ar putea fi folosit pentru cumpărarea unui FairPhone 4, lansat în 2021, care va primi cel puțin 6 ani de suport, conform declarațiilor companiei.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult