Fairphone adoptă un sistem de operare care scoate Google din ecuație

30.04.2020
Fairphone adoptă un sistem de operare care scoate Google din ecuație

Fairphone, producătorul olandez de telefoane „etice”, prietenoase cu mediul înconjurător, a anunțat un parteneriat cu o organanizație non-profit pentru a instala pe unele din terminalele sale o versiune de Android open-source, cu un grad ridicat de confidențialitate.

Platforma pe care o va folosi Fairphone este /e/OS, o versiune bazată pe Lineage OS și microG, potrivit Android Police. Aceasta nu vine cu aplicațiile Google preinstalate.

Modelul Fairphone 3 cu sistem de operare /e/OS va începe să fie vândut începând cu 6 mai, la prețul de 480 de euro. Varianta cu Android dezvoltat de Google costă 450 de euro.

Fairphone 3 cu /e/OS

Este un pas mare pentru /e/, organizație care a vândut până acum doar terminale Samsung recondiționate, care rulează sistemul său de operare.

Fairphone 3 este singurul smartphone din lume care a primit nota 10/10 de la organizația iFixit, pentru ușurința cu care poate fi reparat. Terminalul este realizat în mare parte din module interschimbabile. Există module pentru display, baterie, camere, difuzor etc.

Dacă o piesă se strică, cel mai probabil poate fi înlocuită de utilizator acasă. Mai mult, terminalul dispune de garanție standard de doi ani.

Totodată, multe dintre materialele din care este realizat telefonul sunt provenite din surse sustenabile, iar compania olandeză lucrează doar cu fabrici care își tratează bine angajații.

Pe scurt, Fairphone 3 dispune de chipset Snapdragon 632, 4 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 64 GB (plus slot pentru card micro-SD), display cu diagonala de 5,65 inchi (rezoluție FHD+) și baterie de 3.000 mAh.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult