Fanii OnePlus 5T au „reparat” camera foto a telefonului printr-o aplicaţie neoficială

23.01.2018
Fanii OnePlus 5T au „reparat” camera foto a telefonului printr-o aplicaţie neoficială

OnePlus 5T este unul dintre cele mai atractive smartphone-uri de pe piaţă, fiind echipat cu hardware de top, un design modern şi un preţ aproape de jumătatea concurenţei. Desigur, nu toate lucrurile sunt tocmai „roz”. Camera foto este una dintre componentele la care compania chineză putea să lucreze puţin mai mult, însă comunitatea de fani ai brand-ului doresc să rezolve problema cu OnePlus Camera M, o versiune personalizată care poate produce rezultate mult mai bune.

OnePlus Camera M este o versiune modificată a aplicaţiei de cameră care este livrată cu software-ul OxygenOS de pe OnePlus 5T, care promite să ofere o calitate mult mai bună a fotografiilor. Conform celor care au testat noua aplicaţie, aceasta oferă rezultate apropiate de cele ale aplicaţiei de cameră implicită de la Google, cu detalii mult mai pronunţate şi culori mult mai naturale.

Modul în care aceste performanţe sunt atinse este simplu, dar foarte eficient. Se pare că a fost imbunătăţită doar calitatea fişierelor de tip JPEG la care este salvată fotografia finală, aceasta fiind mutată pe valoarea maximă de 100. Singurul dezavantaj în utilizare OnePlus Camera M este necesitatea de root-are a telefonului, lucru care duce la pierderea garanţiei. Odată root-at, este necesară instalarea software-ului Magisk, care permite instalarea OnePlus Camera M.

Pachetul software cu versiunea îmbunătăţită a aplicaţiei este disponibil pe forumul XDA Developers, aplicaţia putând fi instalată pe orice telefon echipat cu o variantă AOSP de Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult