Fanii se plâng de suportul software slab pentru telefonul Qualcomm de 1.500 de dolari

14.06.2022
Fanii se plâng de suportul software slab pentru telefonul Qualcomm de 1.500 de dolari

Anul trecut, Qualcomm a lansat unul dintre cele mai neobișnuite smartphone-uri cu Android. Numit Smartphone for Snapdragon Insiders, acesta părea să fie genul de telefon pentru adevărații pasionați de tehnologie, cu hardware și software produs sub atenta supraveghere a celui mai important producător de procesoare din zona de mobil. Totuși, se pare că acesta nu se bucură de atenția pe care fanii o așteptau, cel puțin din punct de vedere al suportului software.

Actualizările întârzie să apară pe flagship-ul Qualcomm Snapdragon Insiders

Snapdragon Insiders Phone este produs de ASUS, însă este vândut drept un produs de la Qualcomm. Astfel, în ciuda faptului că hardware-ul este „înfrățit” cu modelele Zenfone și ROG Phone, pe partea de software, ar trebui să vedem diferențe majore, întrucât acesta este responsabilitatea Qualcomm. Deși Android 12 s-a lansat în toamna anului trecut, iar multe dintre telefoanele high-end din piață deja au primit update, în timp ce chiar și modele mai ieftine au deja Android 12 instalat, modelul Snapdragon Insiders este încă pe Android 11.

De asemenea, în ultimele patru luni, telefonul nu a primit niciun update de securitate, fiind promis însă unul pentru data de 20 iunie, care ar trebui să aducă telefonul la zi din acest punct de vedere. Totuși, nu există vești despre posibilitatea de a actualiza telefonul la Android 12 prea curând. Android 13 se apropie însă, o lansare fiind așteptată în septembrie sau octombrie.

Qualcomm a promis patru ani de actualizări de securitate la lansare, însă acum, la mai puțin de un an distanță, speranțele utilizatorilor nu sunt tocmai mari pentru suport software extins. Reprezentanții companiei spun că următoarele actualizări de securitate vor fi lansate la două sau trei luni distanță.

Având în vedere că acest telefon a fost vândut la un preț de 1.500 de dolari americani, un preț mai mare decât cel al flagship-urilor de la producători cu tradiție în piață, precum Samsung sau Apple, lipsa unui suport software de nivel premium este și mai frustrantă. Probabil că o generație următoare de smartphone Qualcomm nu se va mai bucura de entuziasmul fanilor după această situație.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult