Fără competiție serioasă, Samsung este acum principalul brand de telefoane pliabile din lume

15.12.2020
Fără competiție serioasă, Samsung este acum principalul brand de telefoane pliabile din lume

Samsung a lansat până acum patru modele de telefoane pliabile, compania intenționând să lanseze alte patru smartphone-uri în cursul anului viitor.

Deși este concurat de Motorola și Huawei, Samsung rămâne singurul producător care a reușit să se impună pe nișa telefoanelor pliabile și, în ciuda obstacolelor întâlnite pe parcurs, este lider al vânzărilor pe acest segment.

Potrivit unui raport al DSCC (Display Supply Chain Consultants), Samsung va încheia anul 2020 cu o cotă de 88% din piața smartphone-urilor pliabile în ceea ce privește livrările. Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2 au fost cel mai bine vandute telefoane pliabile Samsung.  De ajutor este și faptul că Galaxy Z Fold 2 aduce îmbunătățiri majore designului folosit cu prima generație Galaxy Fold, atingând aspecte esențiale ținând de calitatea construcției, stabilitatea ecranului pliabil și specificațiile hardware.

telefoane pliabile

Samsung Display, ramura companiei specializată în producția de ecrane, a realizat în trimestrul Q3-2020 96% din vânzările globale de ecrane pliabile. Astfel, estimările sunt ca Samsung să dețină o cotă de 87% din piața de ecrane pliabile, până la finalul lui 2020. Un atu important în favoarea susținerii acestor performanțe și în 2021 este includerea în ofertă a soluțiilor protejate cu sticlă ultra subțire (UTG), ecranele pliabile întâlnite până acum doar la telefoane Galaxy urmând să apară și pe dispozitivele altor producători.

Drept consecință, Samsung probabil că va ava parte de mai multă competiție pe segmentul telefoane pliabile. Însă chiar și așa, compania are de câștigat prin vânzările crescute de ecrane pliabile. Livrările de ecrane pliabile ar putea atinge 95 milioane unități până în 2025, dintre care 59 milioane vor fi destinate produselor smartphone.

Tot ca o reacție față de competiția în creștere, Samsung ar putea lansa în 2021 și telefoane pliabile cu prețuri mai accesibile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult