Find Flip, primul telefon pliabil Oppo, primește listă preliminară cu specificații

20.10.2022
Find Flip, primul telefon pliabil Oppo, primește listă preliminară cu specificații

Venind ca o alternativă ceva mai accesibilă pentru modelul Find N, lansat anul trecut pentru a concura seriile Galaxy Fold și Mix Fold, Oppo Find Flip va avea ca element de atracție designul mult mai compact, pus în valoare cu hardware foarte competitiv.

Potrivit zvonurilor, Oppo Find Flip va fi unul dintre cele mai compacte telefoane pliabile de până acum, dotat cu un afișaj exterior de numai 3.26 inch. Astfel, ecranul pliabil va atinge diagonala de 6.8 inch (comparabilă unui smartphone convențional cu design candybar) doar în modul extins. Interesant este că mecanismul de pliere a ecranului este desfășurat tot pe lungimea carcasei și nu pe orizontală, cum este cazul la dispozitive precum Motorola RAZR. Astfel, telefonul nu poate fi decât o versiune miniaturală a rivalului Galaxy Fold, numai bună de strecurat în buzunar.

Din păcate, dimensiunile carcasei nu lasă prea mult loc pentru componente interne, acumulatorul responsabil cu susținerea celor două ecrane OLED și chipsetul  Snapdragon Gen 2 reușind să ofere o capacitate de 4300 mAh, repartizată pe două celule Li-ion (câte una pentru fiecare jumătate de carcasă.

Comparat alternativelor deja lansate, Oppo Find Flip va avea un  ecran exterior cu 72% mai mare decât cel regăsit pe Galaxy Z Flip4, sau cu 20% mai mare decât cel livrat pe Moto Razr 2022. În schimb, ecranul pliabil găzduit la interior este clar mai mic, Oppo mizând mai degrabă pe acea nișă de cumpărători atrași de construcția foarte compactă.

Potrivit detaliilor obținute pe surse, Oppo Find Flip va avea o configurație foto destul de competitivă, având ca element de atracție un senzor principal de 50MP (Sony IMX766), secondat de o cameră ultra-wide de 8MP (Sony IMX355) și cameră frontală de 32MP (Sony IMX709).

Rămâne doar de văzut dacă producătorul chinez va reuși să livreze noul telefon pliabil și în afara piețelor asiatice, fiind deja o practică comună pentru astfel de companii să înceapă cu serii limitate, așteptând apoi cifrele de vânzări și reacțiile exprimate de potențialii cumpărători în mediul online, înainte de a trece la inițiative potențial riscante pentru lansare globală.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult