Flagship-ul Moto Edge X30 primește dată de lansare europeană

08.02.2022
Flagship-ul Moto Edge X30 primește dată de lansare europeană

Moto Edge X30, cel mai performant telefon Motorola al momentului, a fost lansat pentru piața din China încă de la finalul anului trecut. Cu dotări ușor diferite și probabil alt nume, versiunea pentru piețele occidentale este confirmată cu un teaser oficial.

Echipată cu același chipset Snapdragon 8 Gen 1, de la Qualcomm, versiunea europeană a lui Edge X30 va fi prezentată pe 24 februarie, cu puțin timp înainte de startul expoziției MWC 2022. Deocamdată nu este clar dacă invitația la evenimentul de lansare este doar pentru noul flagship, sau o întreagă serie de telefoane Motorola.

Pe lângă specificații de top, versiunea pentru China a telefonului s-a făcut remarcată și prin alte inovații interesante, precum posibilitatea de a ascunde camera frontală în spatele ecranului.

Potrivit zvonurilor, versiunea europeană ar urma să se numească Moto Edge 30 Pro, diferind doar în câteva aspecte neesențiale a listei cu specificații. Astfel, vom regăsi același chipset Qualcomm, ecran OLED cu diagonală 6.7 inch, rezoluție FHD+ și rată de refresh la 144Hz, configurația foto cu doi senzori a câte 50MP + senzor auxiliar de 2MP, respectiv acumulatorul de 5000 mAh cu încărcare rapidă de 68W.

Un aspect care cu siguranță va suferi modificări este cel al prețurilor, care în magazinele din China pornește de la aproximativ 420 euro (2999 yuan) pentru varianta cu 8GB RAM și 128GB stocare. Cel mai scump model, echipat cu o cameră foto sub ecran, costa aproximativ 560 euro și vine doar în variantă cu 12 GB RAM și 256 GB stocare. Desigur, prețul va crește în afara Chinei din cauza costurilor de transport și taxelor vamale, însă va fi interesant de văzut și ce „optimizări” a aplicat Motorola la nivelul setului de specificații.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult