Flagship-ul Moto Edge X30, anunțat oficial. Vine și în variantă specială cu o cameră sub ecran

10.12.2021
Flagship-ul Moto Edge X30, anunțat oficial. Vine și în variantă specială cu o cameră sub ecran

Motorola a anunțat oficial Moto Edge X30, noul său flagship, echipat cu cel mai performant chipset pentru platformele mobile, Snapdragon 8 Gen 1, de la Qualcomm. Noul smartphone beneficiază și de alte componente de top, cât și de tehnologii foarte noi, precum posibilitatea de a ascunde camera foto frontală în spatele ecranului. Telefonul va fi disponibil pentru început în China.

Moto Edge X30 vine cu configurație de top, la un preț accesibil

Chiar dacă Xiaomi s-a lăudat anterior cu primul telefon cu Snapdragon 8 Gen 1, s-ar putea ca noul Moto Edge X30 să ajungă pe piață la fel de repede, acesta fiind confirmat pentru lansare pe 15 decembrie în China. Acesta pornește de la un preț de 2.999 yuan, adică undeva în jurul a 420 de euro, pentru varianta de bază cu 8 GB RAM și 128 GB stocare. Cel mai scump model, cel echipat cu o cameră foto sub ecran, ajunge la 3.999 yuan, adică 560 euro. Acel model vine doar în variantă cu 12 GB RAM și 256 GB stocare.

La nivel de hardware, pe lângă procesorul de top, Moto Edge X30 folosește un ecran de 6,7” cu rezoluție Full HD+ și refresh rate la 144 Hz. Camera frontală are 60 megapixeli, o rezoluție neobișnuită, în timp ce pe partea din spate avem un sistem de camere 50+50+2 megapixeli (wide/ultra wide/adâncime). Totul este alimentat de un acumulator de 5.000 mAh care se încarcă la 68W.

În ciuda specificațiilor high-end, Motorola pare să țintească către un preț mai degrabă mid-range premium, ceea ce cu siguranță va atrage atenția celor care sunt în căutarea de smartphone-uri performante la prețuri mai accesibile.

Moto Edge X30 ar putea fi lansat în afara Chinei fără acel “X” din nume și ar putea fi lansat cu o întârziere de câteva luni. Desigur, prețul va crește în afara Chinei din cauza costurilor de transport și taxelor vamale.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult