Flash Plus 2: un nou brand Alcatel debutează cu un smartphone mid-range premium ieftin

20.05.2016

Alcatel a lansat un nou smartphone numit Flash Plus 2. Acesta vine cu hardware de medie şi construcţie premium, alături de alte câteva funcţii care se găsesc de obicei pe smartphone-uri high-end. Se pare că brand-ul Flash a fost separat de oferta obişnuită de telefoane Alcatel OneTouch, fiind orientat către un public diferit. Compania susţine că acesta va încerca să atragă consumatori de internet tineri, care sunt concentraţi pe sharing de conţinut şi care îşi doresc dispozitive de calitate superioară.

Noul Flash Plus 2 vine echipat cu un display care măsoară 5,5” în diagonală, cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli) şi un sistem inteligent de protecţie numit MiraVision 2.0, care ajustează automat luminozitatea pentru utilizare confortabilă în orice condiţii de iluminare. La baza noului smartphone este chipset-ul P10 de la MediaTek, un octa-core cu patru nuclee Crotex-A53 la 1,8 GHz şi patru nuclee Cortex-A53 la 1 GHz. Fiind echipat cu 2 sau 3 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare intern, acesta nu îşi va depăşi condiţia de dispozitiv mid-range, însă pentru majoritatea utilizatorilor aceste caracteristici sunt de ajuns.

Ce face diferit modelul Flash Plus 2 în această categorie de preţ este integrarea unor componente high-end. În primul rând, acesta vine cu o carcasă metalică, care poate fi scoasă pentru a înlocui acumulatorul de 3.000 mAh. De asemenea, în partea de jos a dispozitivului a fost plasat un senzor de amprentă foarte rapid, iar în interior se găseşte un cip audio dedicat (AKM4375) pentru redare a sunetului la fidelitate înaltă. Camera foto principală de 13 megapixeli dispune de focalizare prin detecţie de fază şi de obiectiv cu diafragmă f/2.0, în timp ce camera frontală dispune de un blitz LED şi obiectiv cu deschidere la 84,4 grade. Nu în ultimul rând, Flash Plus 2 este echipat cu tehnologie de încărcare rapidă, putând alimenta jumătate din acumulator în numai 30 de minute, graţie cipului TI BQ25896 dedicat acestei funcţii.

Flash Plus 2 este un telefon dual-SIM, care acceptă un card nano-SIM şi un card micro-SIM, dar vine şi cu locaş pentru carduri microSD. Toate acestea sunt poziţionate în propriile locaşuri sub capacul dispozitivului, acestea putând fi schimbate pe rând. Sistemul de operare pre-instalat este Android Marshmallow în varianta sa originală, fără elemente de design schimbate.

Preţul recomandat pentru Flash Plus 2 este de 160 de dolari în varianta cu 2 GB memorie RAM şi 190 de dolari pentru cea de 3 GB. Data de lansare nu a fost încă dezvăluită, însă acest model ar putea ajunge pe piaţă foarte curând, probabil Asia fiind prima regiune în care va fi disponibil.

Citeşte şi Alcatel anunţă seria OneTouch Idol 3: smartphone-uri de medie cu design simetric

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult