FlexPai 2, alternativa Galaxy Z Fold 2 cu preț mult mai mic, prezentată pe 21 septembrie

17.09.2020
FlexPai 2, alternativa Galaxy Z Fold 2 cu preț mult mai mic, prezentată pe 21 septembrie

Creație a producătorului chinez Royole, FlexPai 2 este așteptat pe data de 21 septembrie, promițând să fie o alternativă Galaxy Z Fold 2 cu preț de 1300-1500 dolari.

Anunțat încă din luna martie și prezentat la scenă deschisă, FlexPai 2 a rămas în așteptare timp de luni bune, producătorul încercând să rezolve unele neajunsuri ce au împiedicat primul model din serie să se apropie de faima produsului creat de sud-coreeni. Cel mai probabil, acest neajuns este partea de software. În timp ce Samsung a investit masiv în optimizarea interfeței Android pentru Galaxy Fold și dezvoltarea unui pachet comprehensiv de aplicații care să pună în valoare ecranul pliabil, Royole s-a concentrat aproape exclusiv pe partea de hardware, țelul principal fiind cel de a capta atenția publicului anunțând primul smartphone cu ecran pliabil din lume, înaintea Samsung. Strategia folosită de producătorul chinez s-a dovedit însă păguboasă, lansarea FlexPai trecând practic neobservată după anunțul oficial.

Interesant de remarcat este că Royole a înțeles destul de bine partea de inginerie, FlexPai arătând ca un telefon pliabil. Fără a lua în calcul fiabilitatea, lipsurile evidente erau însă la partea software, producătorul mulțumindu-se doar să promită că va aduce îmbunătățirile necesare pentru succesorul său. Ceva mai bine cizelat, FlexPai 2 păstrează ecranul OLED de 7,8 înch al predecesorului său, dar vine cu un design revizuit ce permite o rază de pliere mai strânsă și calitate mult îmbunătățită a imaginii.

Învățând din greșelile comise de Samsung cu primul model Galaxy Fold, Royole anunță că a proiectat o balama mult mai robustă și rezistentă la uzură, totodată mai subțire și ușoară decât soluția de primă generație.

Noul model este şi foarte bine dotat din punct de vedere al hardware-ului intern. Avem de a face cu un chipset Snapdragon 865, modem 5G, memorie LPDDR5, stocare UFS3.0, acumulator de 4050 mAh, cameră principală de 64MP și cameră frontală de 32MP. Toate aceste specificaţii sugerează că acest model este la nivelul altor flagship-uri, rămânând dar să probăm aceste afirmații la momentul anunțului oficial de lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult