FlexPai 2, noul telefon pliabil cu preț de 1500 dolari, apare într-o prezentare video

22.09.2020
FlexPai 2, noul telefon pliabil cu preț de 1500 dolari, apare într-o prezentare video

Creație a producătorului chinez Royole, FlexPai 2 este cu cel puțin 500 de dolari mai ieftin decât rivalul Galaxy Z Fold2, dar oare merită?

Deși puțini știu asta, Royole FlexPai a fost primul telefon cu ecran pliabil disponibil comercial. Motivul pentru care originalul FlexPai a rămas practic anonim, iar Samsung a reușit să „fure” toată atenția cu produsul lor, Galaxy Fold, a fost experiența oferită utilizatorilor. Deși nu ducea lipsă de probleme pe partea de hardware și chiar a dispărut de la vânzare pentru lungă perioadă de timp, Galaxy Fold a beneficiat de la bun început de suport software cât se poate de solid, Samsung livrând o interfață intuitivă și selecție comprehensivă de aplicații care să pună în valoare noul concept de design. Cu resurse limitate și fără expertiza necesară pe partea de software, Royole a investit tot bugetul în partea de hardware și a mizat exclusiv pe entuziasmul cumpărătorilor. Numai că, informația circulă repede în mediul online, experiențele nu tocmai pozitive relatate de jurnaliști oprind ascensiunea brandului Royole. Totuși, producătorul ceva mai bine cunoscut în piața chineză nu a abandonat, continuând să lucreze la succesorul FlexPai 2.

Royole FlexPai 2, alternativă serioasă pentru amatorii de telefoane pliabile?

Lansat în China cu prețul de 9988 yuan (aproximativ 1471 dolari), FlexPai 2 a fost demonstrat în cadrul unei prezentări ținută exclusiv online, arătând designul revizuit de carcasă și modul în care funcționează partea de software.

Cu grosime de 6.3 mm (12.8 mm în modul pliat), Royole FlexPai 2 este ceva mai gros decât modelul Microsoft Surface Duo, dar mai suplu decât Galaxy Z Fold2. Cu grosime de 6.9mm în modul extins, modelul Samsung este dezavantajat de modulul camerei foto, care duce grosimea la 16.8 mm în modul pliat.

Descrisă folosind expresia ”no gap”, balamaua ecranului lasă totuși un spațiu de aproximativ 1 mm la marginea ecranului pliabil, care însă nu răpește din eleganța noului FlexPai. Totuși, ecranul de 7.8 inch pliabil pe exteriorul carcasei ar putea fi un punct slab. Producătorul Royole nu spune nimic despre folosirea sticlei pentru protejarea ecranului lăsat complet expus atunci când pliezi telefonul pentru transport.

Hardware de top pentru FlexPai 2

Cât despre hardware-ul folosit, Royole FlexPai 2 are la bază chipsetul Qualcomm Snapdragon 865, în configurație cu 8GB/256GB sau 12GB/512GB memorie. Telefonul vine cu conectivitate 5G, sistem quad-camera cu senzor principal de 64MP, senzor ultra-wide de 16MP, modul de 8MP cu zoom optic 3X și cameră selfie de 32MP. Lista dotărilor este completată cu difuzoare stereo, suport dual-SIM, acumulator de 4450 mAh și funcție de încărcare rapidă.

Potrivit companiei producătoare, FlexPai 2 a fost testat pentru a rezista la 1.8 milioane de plieri repetate ale ecranului, fiabilitatea nefiind un motiv de îngrijorare pentru viitorii cumpărtori.

Cât despre partea de software, Royole livrează noul produs împreună cu ”waterOS 2.0”, bazat pe Android 10. Interfața promite împărțirea inteligentă a ecranului între mai multe aplicații care rulează simultan, demonstrația video oferind mai multe exemple în acest sens.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult