Royole anunţă FlexPai 2, un nou telefon pliabil semnificativ îmbunătăţit

25.03.2020
Royole anunţă FlexPai 2, un nou telefon pliabil semnificativ îmbunătăţit

Compania chineză Royole, care s-a remarcat anul trecut prin lansarea primului smartphone cu ecran pliabil din lume, modelul FlexPai, anunţă astăzi cea de-a doua generaţie a acestui dispozitiv. FlexPai 2 este o îmbunătăţire semnificativă la nivelul tehnologiei de pliere, acesta având acum o balama mult mai bine construită, lăsând un loc mult mai mic între cele două jumătăţi ale telefonului. De altfel, acesta se pliază tot la exterior, nu la interior, precum Galaxy Fold.

La nivel de design exterior, Royole FlexPai 2 este similar cu modelul original. Acesta integrează un ecran de 7,3” cu raport de aspect 4:3, care poate fi pliat pentru a fi folosit cu o singură mână pe o singură parte. Acesta are în continuare o ramă groasă pe una dintre laterale, aici fiind integrate multe dintre componentele telefonului, cât şi camera foto. Construcţia dispozitivului pare însă să fie mult mai bine pusă la punct, iar cei de la Royole se laudă şi cu rezistenţa în timp a dispozitivului.

Raza noii balamale are doar 1 milimetru, faţă de 3 milimetri pe modelul original, producând un efect aproape fără spaţiu între părţile telefonului, iar compania promite cel puţin 200.000 de plieri complete înainte să apară probleme mecanice.

Compania laudă şi panoul OLED, pe care îl produce în fabricile proprii. Este borba despre un panou OLED cu performanţă înaltă, cu timp de răspuns mic, luminozitate îmbunătăţită şi acurateţe a culorilor mult mai bună decât în trecut. Compania spune că a îmbunătăţit şi suprafaţa de protecţie a ecranului, care oferă acum o suprafaţă mult mai „netedă”, similară cu o oglindă, în timp ce aceasta ar trebui să limiteze efectul de „cută” pe care telefoanele pliabile îl au în zona în care ecranul este îndoit.

Noul model este şi foarte bine dotat din punct de vedere al hardware-ului intern. Avem de a face cu un chipset Snapdragon 865, modem 5G, memorie LPDDR5, stocare UFS3.0 şi patru camere foto. Toate aceste specificaţii sugerează că acest model este la nivelul altor flagship-uri, însă compania nu are detalii concrete despre o lanasare sau un preţ oficial.

FlexPai 2 ar putea ajunge pe piaţă în trimestrul al doilea din 2020, deci în următoarele trei luni. Totuşi, există posibilitatea să vedem pe piaţă mai degrabă dispozitive de la ZTE construite pe baza tehnologiei FlexPai2 de la Royole. Cele două companii chineze au anunţat un parteneriat strategic, care va asigura celor de la ZTE acces la tehnologiile pliabile dezvoltate de Royole.

Având în vedere că originalul FlexPai s-a lansat la un preţ de aproximativ 1.300-1.500 dolari anul trecut, integrarea noilor tehnologii ar putea sugera un preţ semnificativ mai mare pentru FlexPai 2.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult