Foxconn lansează Android One S3 sub brandul Sharp, un mid-range rezistent la apă cu design de iPhone 5C

01.02.2018
Foxconn lansează Android One S3 sub brandul Sharp, un mid-range rezistent la apă cu design de iPhone 5C

Divizia de smartphone-uri Sharp nu mai reprezintă ce era odată, fiind acum sub controlul Foxconn, care îl foloseşte pentru tot felul de experimente mai mult sau mai puţin de succes. Cel mai nou dispozitiv care urmează să se lanseze sub acest brand este modelul Android One S3, un dispozitiv echipat cu Android „curat”, însă care împrumută design-ul unui smartphone produs de Apple: modelul iPhone 5C cu carcasă colorată.

Noul Android One S3 vine echipat cu un display IGZO, ceva ce vedem foarte rar pe piaţa de smartphone-uri, cu rezoluţie Full HD şi o diagonală de 5”. Formatul display-ului este clasicul 16:9, iar deasupra şi sub display avem parte de o ramă groasă, un design care aduce aminte şi mai mult de „bătrânul” iPhone 5C. Telefonul beneficiază de un chipset Snapdragon 430, 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, cu un acumulator de 2.700 mAh. Acestea ar trebui să asigure performanţă decentă în funcţii de bază, însă sunt la limina minimului necesar pentru un smartphone din zilele noastre.

Caracteristica care îl face să iasă în evidentă este carcasa colorată, care pare să fie realizată din metal şi nu din plastic ca în cazul telefonului de la Apple. Aceasta asigură şi rezistenţă la apă la standardul IP68 (ceva ce nici iPhone X nu oferă, acesta fiind certificat cu rezistenţă IP67). Pentru încărcare, telefonul beneficiază de un port USB Type-C.

Din păcate, acest model nu va putea fi cumpărat în Europa, întrucât Foxconn păstrează acest brand doar pe piaţa japoneză. Preţul echivalent cu 300 de dolari nu este tocmai rău, având în vedere că vorbim despre un dispozitiv cu Android „curat”, care primeşte actualizări rapide şi vine cu rezistenţă la apă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult