Funcţia „fast charge” dezactivată pe Google Pixel XL de update-ul Android 9.0 Pie

14.08.2018
Funcţia „fast charge” dezactivată pe Google Pixel XL de update-ul Android 9.0 Pie

Este normal să ne aşteptăm ca atunci când o companie dezvoltă atât hardware-ul cât şi software-ul, dispozitivul final oferă o funcţionalitate aproape perfectă. Seria de telefoane Pixel este considerată astfel „întruchiparea Androidului” după viziunea Google, însă din când în când apar probleme softrware chiar şi pe acestea. De exemplu, noul sistem de operare Android 9.0 Pie dezactivează din greşeală o funcţie foarte importantă de pe originalul Google Pixel XL.

Utilizatorii de Pixel XL care s-au grăbit să instaleze noua actualizare la Android 9.0 au realizat că telefonul lor nu mai beneficiază de încărcare rapidă. Atunci când telefonul este conectat la un încărcător capabil să ofere o încărcare accelerată, telefonul afişează mesajul „Charging rapidly” pe ecran. În cazul Pixel XL (prima generaţie), acest lucru nu mai apare şi timpul de încărcare este semnificativ mai lung decât era înainte de update.

Din fericire, această problemă nu afectează decât utilizatorii de Pixel XL, nu şi pe cei care folosesc versiunea „mică” a telefonului sau modelele din generaţia Pixel 2. Aceasta nu este însă prima dată când utilizatorii de Pixel XL au probleme cu încărcarea. În urmă cu doar câteva luni, acelaşi model de telefon avea probleme cu supraîncărcarea, sau încărcarea prea rapidă, care ducea la încălzirea dispozitivelor peste limitele normale. Este posibil ca lipsa încărcării rapide din Android Pie să fie o soluţie temporară la problema mai veche.

Reprezentanţii Google au confirmat că au luat la cunoştinţă şi că lucrează pentru a descoperi cauza problemei. Rămâne de văzut acum cât de mult va dura până când o vor rezolva, întrucât problema supraîncărcării a fost semnalată în martie, iar până în prezent nu au fost oferite soluţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult