Apple emite un avertisment pentru utilizatorii de Apple Watch. Care sunt riscurile

18.12.2023
Apple emite un avertisment pentru utilizatorii de Apple Watch. Care sunt riscurile

Apple a emis recent un avertisment împotriva utilizării încărcătoarelor neautorizate sau contrafăcute pentru Apple Watch. În contextul preocupărilor privind siguranța și eficiența încărcării, compania a publicat un document, subliniind riscurile asociate cu utilizarea încărcătoarelor neautentice și oferind, de asemenea, îndrumări clare pentru încărcarea în siguranță a dispozitivelor.

Documentul scoate în evidență problemele potențiale care pot apărea atunci când se folosesc încărcătoare contrafăcute sau neautorizate, inclusiv încărcare lentă și reducerea duratei de viață a bateriei.

Compania își sfătuiește utilizatorii să încarce dispozitivele Apple Watch numai cu încărcătoare fabricate de Apple sau cu încărcătoare care au obținut certificarea Apple MFi (Made for iPhone/iPad/iPod) și care prezintă sigla „Made for Apple Watch”. Aceste încărcătoare certificate au fost testate de Apple pentru a se asigura că îndeplinesc standardele stricte de siguranță și performanță stabilite de companie, protejând astfel performanța dispozitivului.

Apple își ajută utilizatorii să identifice încărcătoarele autentice

Pentru a îi ajuta pe utilizatori să identifice încărcătoarele autentice pentru Apple Watch, documentul oferă informații detaliate despre cum să recunoască încărcătoarele originale bazându-se pe aspectul lor, marcaje și informații de reglementare. Apple sugerează verificarea culorilor specifice, textului și designului de pe suprafața conectorului de încărcare ca indicatori ai autenticității.

Documentul subliniază: „Conectorii de încărcare autentici fabricați de Apple sunt albi. Unele încărcătoare Apple Watch au text și marcaje de reglementare pe cablul de încărcare. Încărcătoarele care nu sunt fabricate de Apple pot avea culori diferite, text sau alte designuri pe suprafața conectorului de încărcare.”

În plus, pentru utilizatorii care pot avea dificultăți în identificarea accesoriilor oficiale Apple sau a încărcătoarelor certificate MFi, Apple a enumerat numerele de model specifice asociate cu încărcătoarele autentice pentru Apple Watch. Aceste numere sunt: A1570, A1598, A1647, A1714, A1768, A1923, A2055, A2056, A2086, A2255, A2256, A2257, A2458, A2515, A2652, A2879.

Pentru a distinge încărcătoarele certificate MFi, utilizatorii sunt sfătuiți să verifice atât ambalajul încărcătorului, cât și dispozitivul în sine.

Încărcătoarele autorizate pentru Apple Watch prezintă în mod proeminent sigla „Made for Apple Watch” pe ambalajul lor, afișând variații precum sigla MFi pentru iPhone, iPad, iPod și Apple Watch, sau combinații precum sigla MFi pentru Apple Watch și MagSafe sau Apple Watch, iPhone și MagSafe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult