F(x)tec Pro 1 este un telefon cu tastatură QWERTY pentru fanii Android care nu agreează ecranele touch

01.03.2019
F(x)tec Pro 1 este un telefon cu tastatură QWERTY pentru fanii Android care nu agreează ecranele touch

În timp ce restul lumii se uită după telefoane cât mai subţiri şi cu ecran cât mai mare, eventual pliabil, producătorul britanic F(x)tec pare că ne invită la o călătorie înapoi în timp, anunţând primul smartphone modern care vine echipat cu o tastatură glisantă.

Ceva mai gros decât un smartphone obişnuit, F(x)tec Pro 1 pune la dispoziţie o tastatură orizontală cu 5 rânduri de butoane fizice. Acţionată prin glisare, aceasta pune ecranul într-o poziţie uşor înclinată, sugerând folosirea cu două mâini a telefonului, în aer sau aşezat pe masa de birou precum o maşină de scris miniaturală.

În ciuda aspectului demodat, F(x)tec Pro 1 vine cu un ecran de 5.99 inch şi hardware destul de puternic. Nu chiar de ultimă generaţie, chipsetul Snapdragon 835 ar trebui să ofere o experienţă de utilizate cursivă cu versiunea Android 9.0 Pie, ajutat fiind şi cu o cantitate de 6GB memorie RAM LPDDR4. Memoria internă de 128GB poate fi suplimentată prin ataşarea unui card microSD.

Ecranul AMOLED foloseşte rezoluţie FHD+ , vine cu scut din sticlă Gorilla Glass 3 şi este asistat cu difuzoare stereo. Telefonul dispune de o cameră frontală cu rezoluţie 8MP şi cameră principală de 12MP bazată pe un senzor Sony IMX363. Cea din urmă poate filma la rezoluţie 4K/30 fps. Lista dotărilor este completată cu port USB-C convertibil în ieşire HDMI, funcţionalitate dual SIM ,modul NFC, conectivitate WiFi AC şi Bluetooth 5.0.

F(x)tec Pro 1 va fi livrat cu un set personalizat de aplicaţii Android şi interfaţă optimizată pentru folosire cu ecranul orientat pe orizontală.

Cu dimensiuni 154 x 73.6 x 13.98 mm, F(x)tec Pro 1 este departe de a fi un telefon subţire. Cu toate acestea, la interior se află doar un acumulator de 3200 mAh care promite aproximativ o zi de utilizare.

Disponibil deja la precomandă cu preţul 649 dolari, telefonul cu tastatură QWERTY F(x)tec Pro 1 va putea fi livrat începând cu luna iulie 2019.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult