Gadgetul cu care a fost văzut dictatorul Kim Jong-un la lansarea unei rachete balistice

14.07.2023
Gadgetul cu care a fost văzut dictatorul Kim Jong-un la lansarea unei rachete balistice
Foto: Profimedia Images

Kim Jong-un, dictatorul din Coreea de Nord, este un iubitor de tehnologie. Se știe despre el că utilizează produse marca Apple. Însă acum, liderul de la Phenian a fost cucerit de un nou trend, cel al telefoanelor pliabile.

Pa masa la care stătea Kim Jong-un în timpul lansării recente a unei rachete balistice intercontinentale Hwasong-18 poate fi văzut un telefon pliabil. Nu ne dăm seama, din imagine, ce model este dispozitivul. Dictatorul îl protejează cu o carcasă. Ar putea fi un Samsung Galaxy Z Flip, însă, dacă ținem cont de conflictul existent între Coreea de Nord și Coreea de Sud, dispozitivul este mai degrabă unul produs de o marcă chineză, precum Huawei Pocket S. Modele de tip Flip mai sunt produse de Motorola sau Oppo.

Citește și: „Internetul” din Coreea de Nord are doar 28 de site-uri. Iată cum arată- FOTO

Telefonul nu a fost importat pe căi oficiale în Coreea de Nord. ONU i-a interzis statului asiatic să importe sau să exporte dispozitive electronice. Însă foarte multe astfel de produse ajung în Coreea de Nord prin China.

O altă utilizatoare de smartphone pliabil din Coreea de Nord este cântăreața Hyon Song-wol. Ea a fost văzută cu un model Oppo. (Foto: Profimedia Images)

În statul comunist doar aproximativ 19% din populație folosește un telefon mobil, potrivit CIA World Factbook. În Coreea de Nord sunt produse mai multe modele de smartphone-uri.

Din clubul oamenilor faimoși care folosesc telefoane pliabile face parte și miliardarul Bill Gates. Terminalul este Samsung Galaxy Z Fold4. Gates l-a primit cadoul de la președintele Samsung, Lee Jay-Yong, când a vizitat Coreea de Sud.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult