Samsung va oferi camere foto cu stabilizare optică pe telefoanele Galaxy A

19.05.2020
Samsung va oferi camere foto cu stabilizare optică pe telefoanele Galaxy A

Dotare exclusivistă rezervată în mod normal produselor din gama de top, camera foto cu stabilizare optică a imaginii va fi disponibilă de acum și pentru noile telefoane Galaxy A.

După ce anul trecut a adus seriei de telefoane Galaxy A un upgrade important la partea de design și specificații, Samsung a decis să preia încă o dotare de la gama premium: funcția de stabilizare optică a imaginii.

Posesorii de telefoane mai scumpe, dar nu chiar exorbitante, știu deja cum „se simte” dezamăgirea oferită de un smartphone care obține poze perfecte pe timpul zilei, dar te obligă să stai perfect nemișcat pentru a obține instantanee cât de cât rezonabile sub lumină artificială. Problema poate fi rezolvată în dacă la următorul smartphone căutăm în mod expres mențiunea OIS în dreptul camerei foto.

Problema este că stabilizarea optică a imaginii presupune un salt de complexitate considerabil pentru camera foto, puțini producători smartphone reușind să ofere această dotare la un cost rezonabil. Ei bine, în curând pe această listă se vor regăsi și telefoanele Galaxy A.

Totuși, înainte de a ne grăbi să lăudăm generozitatea Samsung ar trebui să așteptăm măcar produsul finit, tehnologia de stabilizare optică a imaginii având și ea mai multe variante de implementare, unele mai puțin performante ca altele.

La nivel de bază, tehnologia OIS are drept scop compensarea mișcărilor involuntare ale mânii, fie în timp ce apăsăm butonul declanșator, sau pe durata expunerii imaginii, care în condiții de lumină slab poate dura mai multe zeci de milisecunde. Însă de funcția OIS putem beneficia și la folosirea modului de filmare, pentru reducerea efectului de imagine tremurată.

Vestea bună este că familia de telefoane Galaxy A este una numeroasă, Samsung putând decide să ofere această dotare la dispozitive care acoperă o gamă largă de prețuri. În mod evident, primii beneficiari vor fi seriile Galaxy A81 și Galaxy A91, așteptate pentru lansare în a doua parte a acestui an. Probabil că următorul pas va fi livrarea camerelor foto cu tehnologie OIS și pentru restul gamei de telefoane Galaxy A, în cursul anului viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult