Galaxy A14 5G apare în testele GeekBench cu procesor MediaTek și performanță sub cea a modelului cu Exynos

21.11.2022
Galaxy A14 5G apare în testele GeekBench cu procesor MediaTek și performanță sub cea a modelului cu Exynos

Recent, un model Galaxy A14 5G a fost depistat în baza de date GeekBench, sugerând că Samsung pregătește lansarea acestui model de bază din seria de smartphone-uri pentru anul 2023. Acum, și modelul cu procesor MediaTek a fost listat tot pe site-ul GeekBench. Este vorba despre variante cu Dimensity 700 de la MediaTek, care ar putea fi inferioară din punct de vedere al performanței.

Galaxy A14 5G ar putea fi mai slab decât același model în variantă 4G

Testele anterioare au dezvăluit că Samsung folosește un chipset Exynos 1330 pentru una din variantele Galaxy A14, care oferă performanță decentă în zona „mid-entry” în care este poziționat acest telefon. Modelul cu MediaTek însă, reușește să atingă scoruri semnificativ mai mici, atât în testele Single-Core, cât și în cele Multi-Core.

Modelul SM-A146P, cu chipset MediaTek, a atins scoruri de 522 puncte în Single-Core și 1.710 puncte în Multi-Core, pe când varianta Exynos a atins 770 puncte în Single-Core și 2.151 puncte în Multi-Core.

Samsung Galaxy A14 5g geekbench

Modelul cu MediaTek va fi livrat într-o configurație pe măsura segmentului de piață în care telefonul se încadrează, cu 4 GB memorie RAM. Se pare însă că Samsung va oferi Android 13 din fabrică pe acest model în ambele versiuni, chiar dacă este unul din gama inferioară. Teoretic, Samsung ar trebui să asigure 4 ani de actualizări de sistem pe toate telefoanele Galaxy A, deci este posibil să vedem chiar și Android 17 pe acest model, cândva în viitor.

Cu o cameră triplă și o baterie de 5.000 mAh, acest model ar putea fi ușor de recomandat în zona sa de preț, mai ales dacă vine cu un ecran OLED. Totuși, probabil că varianta Exynos ar fi de preferat, datorită performanței în plus.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult