Galaxy A24 primește listă neoficială cu specificații

20.03.2023
Galaxy A24 primește listă neoficială cu specificații

Cu Galaxy A54 deja lansat, alternativa low-cost Galaxy A24 intră din nou în atenție cu dotări interesante, precum ecran AMOLED FHD+, chipset Snapdragon și un design inspirat de seria Galaxy S23.

Potrivit informațiilor apărute pe un site de tehnologie israelian, Samsung nu a făcut trecerea la un chipset MediaTek. În schimb, bunele relații cu furnizorul Qualcomm sunt reflectate din nou prin selectarea unui chipset din catalogul acestuia, respectiv, modelul Snapdragon 680, înlocuitor pentru modelul Snapdragon 850 folosit cu modelul de anul trecut.

Galaxy A24 este așteptat cu o cameră foto de 50MP și stabilizare optică, cameră ultra-wide de 5MP și o cameră macro de 2MP, adăugat doar pentru „bifarea” criteriului triple-camera așteptat de utilizatorii modelului de anul trecut. Deasupra ecranului decupat după modelul „picătură” găsim o cameră de 13MP.

Din păcate, Galaxy A24 nu renunță nici decupajul tip „picătură” și nici „bărbia” inestetică de la partea de jos. Astfel, ecranul OLED de 6.5 inch ar urma să aibă aceleași neajunsuri estetice ca și vechile soluții LCD, plusând în schimb cu o mai bună calitate a imaginii și unghiuri de vizibilitate.

Pe lista dotărilor aproape confirmate mai intră și acumulatorul de 5000mAh, asistat cu tehnologie de încărcare rapidă (în limita puterii de 25W, prin USB-C). În schimb, este posibil ca Samsung să elimine ieșirea jack 3.5mm pentru căști, tot mai puțin necesară în contextul unei piețe inundate de căști wireless la prețuri accesibile.

Galaxy A24 ar putea fi lansat cu un preț în jurul a 220 euro, poate chiar mai mult dacă Samsung decide să transfere consumatorilor efectele inflației și scumpirea generală a proviziilor de componente. Versiunile de culoare așteptate sunt Black, Silver, Red-Burgundy și Lime.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult