Vânzările Galaxy A23 5G, cu 70% sub așteptările Samsung. Care e motivul

23.12.2022
Vânzările Galaxy A23 5G, cu 70% sub așteptările Samsung. Care e motivul

Potrivit dezvăluirilor apărute în presa sud-coreeană, Samsung și-a redus estimările de vânzări pentru modelul Galaxy A23 5G la doar 4 milioane de unități, cu 70 % mai puțin decât planul de 12.6 milioane unități prezentat investitorilor în prima parte a anului. Spre comparație, estimările pentru modelul inferior Galaxy A23 4G sunt de 17,1 milioane unități vândute până la sfârșitul anului.

Aparent, cauza acestui eșec ar fi un defect hardware descoperit într-o etapă foarte târzie a dezvoltării produsului. Potrivit aceleași surse citată de publicația TheElec, ”o anumită caracteristică, care trebuia să fie pe telefon, a cauzat probleme serioase cu funcționarea telefonului”, obligând Samsung să amâne cu peste o lună lansarea oficială, în timp ce inginerii companiei bun căutau soluții pentru remedierea acestui defect.

Cert este că în timp ce versiunea Galaxy A23 4G a ajuns în ofertele magazinelor încă din martie, modelul 5G a putut fi comandat abia din luna septembrie. Fără prea mult timp rămas la dispoziție, Samsung a redus ținta de vânzări A23 5G la „sub 4 milioane de unități” pentru 2022, respectiv, încă 5 milioane pentru 2023.

Din fericire pentru Samsung, defectul investigat înainte ca produsul să părăsească laboratoarele companiei nu s-a concretizat într-un prejudiciu de imagine, așa cum s-a întâmplat cu alte ocazii. De altfel secretul este atât de bine păstrat încât nici până astăzi nu s-a aflat ce anume a întârziat lansarea Galaxy A23 5G

Disponibil și în magazinele din România, Galaxy A23 5G poate fi comandat la prețul de aproximativ 1100 RON.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult