Galaxy A42 ar putea fi cel mai accesibil telefon cu 5G din oferta Samsung

30.06.2020
Galaxy A42 ar putea fi cel mai accesibil telefon cu 5G din oferta Samsung

Samsung pregătește diversificarea ofertei de telefoane 5G și spre segmentul mid-range inferior, Galaxy A42 urmând să fie unul dintre cele mai accesibile telefoane 5G de până cum.

Vestea proastă este că pregătirile nu evoluează chiar atât de repede pe cât am crede, Galaxy A42 urmând să fie anunțat împreună cu alte modele accesibile abia la începutul anului viitor.

Identificat cu numele de model SM-A426B, noul smartphone pare să fie succesorul direct pentru SM-A415F (Galaxy A41), lansat deja într-o configurație mai degrabă mediocră, bazată pe chipsetul Mediatek Helio P65 (4G).

Ce oferă Galaxy A42

Chiar dacă chipsetul folosit nu este cunoscut, Galaxy A42 este așteptat să dubleze la 128GB capacitatea de stocare internă a modelului anterior. Apărând, probabil, ca o evoluție a designului actual de carcasă, A42 va fi oferit în versiuni de culoare gri, alb și negru.

Chiar dacă nu există informații privind dezvoltarea și a unei versiuni 4G LTE a modelului Galaxy A42, probabil că aceasta își va face apariția cu un preț ceva mai redus, în piețele emergente fără infrastructură de comunicații 5G bine dezvoltată, cum este cea din India.

Între timp, probabil că Samsung va încerca să-și sporească prezența în marile piețe occidentale lansând mai multe modele 5G din seria Galaxy A, aceasta fiind în mod tradițional gama de telefoane cu cele mai bune vânzări. De altfel, nu întâmplător modelul Galaxy A51 a fost desemnat cel mai bine vândut telefon din lume, în statisticile oficiale.

Un indiciu pentru pregătirea unei noi generații de telefoane Galaxy A sunt și zvonurile privind preluarea tehnologiei de încărcare wireless, adaptată la o formă mai puțin costisitoare, potrivită gamei de telefoane mid-range.

Vânzările Samsung, susținute de resentimente la adresa Chinei?

O contribuție deloc neglijabilă la performanțele recente obținute de Samsung o are și boicotul impus produselor din China în câteva piețe de desfacere foarte importante, cum este cea din India.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video