Galaxy A51 5G, noul telefon Samsung cu 5G adresat cumpărătorilor cu buget mediu este aproape gata de lansare

06.04.2020
Galaxy A51 5G, noul telefon Samsung cu 5G adresat cumpărătorilor cu buget mediu este aproape gata de lansare

Seria Galaxy A5 s-a dovedit a fi cea mai de succes pentru Samsung în ultimii câţiva ani, iar modelul A51 urmează reţeta variantelor precedente. Aşteptat să-şi facă apariţia mai întâi în magazinele sud-coreene, Galaxy A51 5G este alternativa pregătită de Samsung pentru amatorii de telefoane mid-range cu 5G.

Trecut deja pe la autoritatea Wi-Fi Alliance, responsabilă cu certificarea echipamentelor de comunicaţii wireless, Galaxy A51 5G este mai aproape de lansare decât oricând, urmând să ia drumul magazinelor în mai multe ţări unde este disponibilă infrastructură de comunicaţii 5G.

Identificat cu numele de model SM-A516N, dispozitivul oferă conectivitate dual-band Wi-Fi b/g/n/ac şi Wi-Fi Direct, alături de suport 4G LTE şi 5G.

La partea de software, găsim versiunea Android 10 adaptată cu interfaţa One UI 2.0 (sau mai nouă).

Aparent adăugarea conectivităţii 5G nu a adus prea multe modificări la partea de design, aspectul exterior fiind aproape identic versiunii Galaxy A51 fără 5G. Astfel, modelul 5G se diferenţiază prin folosirea unei texturi diferite pe capacul din spate.

Telefonul vine echipat cu un ecran Super AMOLED Infinity-O de 6,5”, cu rezoluţie Full HD+ şi perforat central în partea de sus, similar cu modelele Galaxy Note10 lansate în luna august. De asemenea, telefonul beneficiază de un chipset Exynos 980, un model octa-core la 2,2 GHz pe 8nm, ajutat cu 4GB/6 GB memorie RAM. Lista dotărilor este completată cu 128 GB stocare internă (format UFS 2.1) şi posibilitatea de a adăuga carduri microSD de până la 1TB, suport Buetooth 5.0, NFC, respectiv un acumulator de 4000 mAh cu funcţie de încărcare rapidă (putere 15W).

Important de ştiut, soluţia Exynos 980 integrează modemul 5G, acesta fiind un criteriu esenţial pentru obţinerea unui cost de fabricaţie mai redus, design compact şi folosirea eficientă a bateriei, toate acestea fiind compromisuri obligatorii pentru prima generaţie de telefoane 5G.

La capitolul camere foto, Samsung foloseşte un sistem de patru camere cu senzori de mai multe dimensiuni şi rezoluţii: 48 MP f/2.0 pentru camera principală, 12 MP f/2.2 ultra-wide, 5 MP f/2.4 macro şi 5 MP f/2.2 pentru calcularea adâncimii. Pe partea din faţă, telefonul integrează un senzor de 32 MP f/2.2. Totuşi, când vine vorba despre filmare, Samsung Galaxy A51 oferă doar rezoluţie Full HD la 30 de cadre pe secundă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult