Galaxy A52 5G, prezentat într-un video unboxing neoficial

11.03.2021
Galaxy A52 5G, prezentat într-un video unboxing neoficial

Galaxy A52 5G și Galaxy A72 sunt așteptate pe 17 martie la evenimentul Galaxy Awesome Unpacked 2021, pentru care Samsung a trimis deja invitații.

Considerate succesoarele Galaxy S21 pentru piața main-stream, noile modele Galaxy A primesc deja foarte multă atenție, apariția unui video unboxing înaintea anunțului oficial de lansare fiind ca și inevitabilă după numeroasele poze și specificații divulgate în ultima vreme.

Publicat pe un canal YouTube numit Moboaesthetic, clipul surprinde un exemplar retail al modelului Galaxy A52 5G, aparent destinat piețelor din Orientul Mijlociu și Africa. Probabil că nu este o coincidență nici faptul că același model a apărut și în oferta unui magazin online din Arabia Saudită, listat cu un preț echivalent sumei de 439 dolari și termen de livrare pentru data de 7 martie.

Finisat negru-mat, Galaxy A52 5G se prezintă cu un design minimalist, având ca principal element distinctiv la partea din spate doar ornamentul cu accente cromate aplicat camerei foto. Pe rama laterală pot fi întrezărite obișnuitele taste Power/Volum, SIM Tray-ul cu loc și pentru card microSD apărând la partea de sus.

Galaxy A52 5G

Prezentarea video confirmă și principalele specificații, cum ar fi ecranul AMOLED cu rată de refresh la 120Hz și senzor de amprentă integrat, chipsetul Snapdragon 750G furnizat de Qualcomm și acumulatorul de 4500mAh.

Galaxy A52 5G pune la dispoziție un sistem quad-camera, având ca element principal o cameră de 64MP cu funcție de stabilizare optică. În funcție de nevoi, viitorii utilizatori vor mai putea selecta între camera ultra-wide de 8MP și camera macro de 5MP. Cel de-al patrulea senzor, cu rezoluție 2MP, deservește aplicarea efectelor de profunzime în pozele tip portret. Camera frontală de 32MP se află în spatele unei perforații aplicate central.

În ciuda aspectului premium, Galaxy A52 5G vine cu un capac din plastic aplicat la partea din spate. Deși se va zgâria mai ușor, acesta prezintă și unele avantaje, cum ar fi greutate redusă și șanse mai mici de fisurare la săparea telefonului pe jos. Că tot veni vorba de accidente, carcasa cu certificare IP67 oferă protecție împotriva pătrunderii de praf și stropirea cu diverse lichide.

Samsung livrează Galaxy A52 cu versiunea Android 11, adaptată cu interfața One UI 3.1. Zvonuri ceva mai recente înaintează prețul de 499 dolari pentru modelul 5G, ediția cu 4G urmând să fie cu aproximativ 100 dolari mai ieftină.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult