Galaxy A53, actualizat deja la Android 13

10.11.2022
Galaxy A53, actualizat deja la Android 13

Galaxy A53 este un smartphone mid-range „cinstit”, chiar dacă nu unul tocmai perfect. Pentru prețul pe care îl cere Samsung, clienții primesc un telefon cu o performanță OK, dar cu un ecran foarte bun și cu suport software pe termen lung, ceva cu care niciun alt producător de dispozitive Android nu poate concura momentan. Deși este lansat în urmă cu doar câteva luni și abia au început modelele Galaxy S să primească update la Android 13, Samsung a început deja lansarea update-ului OneUI 5.0 și pentru acest model mid-range.

Samsung a început lansarea Android 13 pe Galaxy A53

Utilizatorii de Galaxy A53 vor primi în următoarele câteva zile (dacă nu au început deja să primească), cea mai nouă versiune de software de la Samsung, la fel ca utilizatorii de flagship-uri. OneUI 5.0 oferă o nouă interfață de personalizare a ecranului de blocare (inspirată foarte mult de cea pe care a integrat-o Apple în iOS 16), alături de îmbunătățirile aduse de Android 13.

La nivelul interfeței generale nu s-au schimbat foarte multe, deci dacă nu vă plăcea interfața de la Samsung în trecut, sunt slabe șanse să înceapă să vă placă acum.

Interesant este însă faptul că Galaxy A53 este un smartphone de aproximativ 300 de euro, lansat prin vară. Astfel, acesta a primit foarte rapid update, chiar dacă este un model mid-range. De altfel, telefonul va primi suport software pe termen lung. Samsung promite patru ani de actualizări de sistem și cinci ani de actualizări de securitate pe modelele Galaxy A, deci va primi update-uri până la Android 16 și actualizări de securitate încă un an după.

Chiar dacă procesorul lui A53 s-a dovedit a fi destul de lent în testele noastre, sunt puține alte telefoane la fel de ușor de recomandat în această zonă de preț, iar suportul software extins este unul dintre avantajele majore ale acestui dispozitiv.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult