Galaxy A53 primește imagini neoficiale și câteva detalii tehnice

Autor: Aurelian Mihai 08.11.2021
Galaxy A53 primește imagini neoficiale și câteva detalii tehnice

Venind după popularul A52/A52s, înlocuitorul Galaxy A53 5G pare că păstrează rețeta designului minimalist și practic, cu minime modificări asupra formei ecranului și muchiile carcasei.

Astfel, se pare că vom întâlni și mai departe spatele din plastic cu aspect frosted-glass și culori mate, apreciat deja pentru senzația plăcută la atingere și rezistența la uzură. Chiar dacă este tot din plastic, rama laterală cu aspect cromat nu a trădat aspectul premium al lui Galaxy A52. Poate doar sticla Gorilla Glass 3 aplicată ecranului ar merita un upgrade, măcar la versiunea Gorilla Glass 5.

La o primă impresie, rama laterală cu aspect metalic pare ceva mai proeminentă decât la modelul actual. În schimb zvonurile descriu un telefon ceva mai subțire decât cei 8.4 mm ai modelului actual, Samsung pregătind Galaxy A53 5G fără conectorul dedicat pentru căști. În schimb, spațiul eliberat de acesta ar urma să fie valorificat prin reorganizarea componentelor electronice, lăsând mai mult loc pentru baterie. Totuși, sunt șanse mai mari ca sporul de autonomie să vină din optimizarea consumului de energie, decât din creșterea brută a capacității acumulatorului.

Coroborând informațiile recente despre viitoarele modele Galaxy A, este plauzibil ca Samsung să fi renunțat la dezvoltarea unei variante 4G și pentru modelul Galaxy A53. Astfel, eticheta 5G adăugată numelui de model devine mai degrabă redundantă și ar putea fi eliminată în viitorul apropiat.

Din păcate, pentru mai multe detalii despre specificațiile Galaxy A53 va trebui să așteptăm noi dezvăluiri, zvonurile circulate despre acesta fiind cam „subțiri”, deocamdată.