Galaxy A54 cum designul exterior inspirat de Galaxy S23

16.11.2022
Galaxy A54 cum designul exterior inspirat de Galaxy S23

Samsung pregătește schimbări importante pentru designul seriei de telefoane Galaxy A, primele randări neoficiale atribuite modelului Galaxy A54 indicând drept sursă de inspirație modelul flagship Galaxy S23 Ultra.

Începută cu actualul model Galaxy S22 Ultra, tranziția către un design minimalist ce renunță la tradiționala insulă lăsată în jurul camerei foto pare că va fi extinsă la întreaga ofertă de telefoane Samsung, nu doar modelele din seria Galaxy S.

Deși, probabil că Samsung nu va renunța la finisajele din plastic cu aspect ”frosted glass” pentru capacul din spate, sau rama laterală din policarbonat cu aspect cromat, măcar utilizatorii vor avea mai puține motive să ofteze după modelele de top Galaxy S, atunci când aleg un telefon galaxy A cu preț ceva mai accesibil.

La fel ca vârful de gamă S23, Galaxy A54 va veni cu lentilele camerei foto aplicate direct pe capacul din spate, Samsung renunțând la designul de tip insulă, folosit în trecut pentru găzduirea modulului foto. Totuși asta nu înseamnă că modulul camerei foto este mai puțin înalt, ci doar că fiecare lentilă este delimitată separat pe spatele telefonului. Asta implică și unele dezavantaje, cele 3 module foto agățând mai ușor atunci când strecori telefonul în buzunar. În plus, așa cum utilizatorii S22 Ultra știu deja, în spațiul îngust din jurul lentilelor foto se adună foarte ușor scame și particule de praf, care nu pot fi îndepărtate decât prin curățarea meticuloasă a telefonului.

Potrivit zvonurilor de până acum, Samsung va livra Galaxy A54 în echipare cu cipset-ul Exynos 1380, succesor pentru soluția Exynos 1280 folosită cu actualul model A53. Din păcate singurul detaliu concret despre chipsetul listat pe site-ul Bluetooth SIG este prezența certificării Bluetooth 5.3.

Identificat cu numele de cod SM-A5460, Galaxy A54 a apărut și pe site-ul autorității chineze 3C, responsabilă cu certificarea echipamentelor pentru comunicații wireless. În mod normal, asta se întâmplă cu aproximativ două luni înainte ca dispozitivul vizat să aibă lansarea oficială. Altfel spus, Galaxy A54 ar putea fi dezvăluit încă din luna ianuarie 2023 bun, înaintea seriei flagship Galaxy S23.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult