Samsung pregătește Galaxy A54, un nou mid-range pentru anul 2023

24.09.2022
Samsung pregătește Galaxy A54, un nou mid-range pentru anul 2023

Succesor pentru A53 deja lansat, Galaxy A54 este așteptat la începutul anului viitor exclusiv în versiune 5G, motorizat de noul chipset Exynos 1380 dezvoltat de Samsung pentru folosirea cu telefoane din gama mid-range.

Dezvoltat sub numele de cod SM-A546B, Galaxy A54 are șanse mici de a fi lansat mai devreme de începutul anului 2023, Samsung mizând încă pe vânzările bune obținute cu modelul actual. Noul smartphone va avea și o alternativă cu preț ceva mai accesibil, Galaxy A34 fiind identificat cu numele de model SM-A346B.

Revenind la chipsetul Exynos 1380, înlocuitorul lui Exynos 1280 ar putea beneficia de pe urma unui proces de fabricație îmbunătățit, permițând frecvențe de funcționare mărite și o creștere sesizabilă a performanțelor. Deși este ajutat cu un firmware bine optimizat, Galaxy A53 nu este chiar cel mai sprinten când vine vorba de utilizare intensivă, limitările chipsetului fiind evidențiate mai ales la partea de multitasking.

Dacă Galaxy A54 va fi recomandat prin raportul preț/performanță competitiv, fanii seriei Galaxy A vor mai avea de ales și între modelul Galaxy A74 la gama superioară, respectiv Galaxy A14 și Galaxy A24 ca și opțiuni low-cost. Din păcate, exceptând posibila păstrare de versiuni distincte 4G și 5G, specificațiile acestora nu sunt cunoscute, zvonurile de până acum vizând mai degrabă modelul de top Galaxy S23.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult