Galaxy A6s/Phoenix ar putea fi răspunsul Samsung la iPhone XR

15.10.2018
Galaxy A6s/Phoenix ar putea fi răspunsul Samsung la iPhone XR

La sfârşitul săptămânii viitoare vom asista la lansarea lui iPhone XR, modelul „ieftin” din gama de smartphone-uri Apple din 2018, însă Samsung nu pare să stea degeaba. O serie de fotografii publicată pe reţeaua de socializare Weibo arată că producătorul coreean pregăteşte un smartphone numit Galaxy A6s cu numele de cod Galaxy Phoenix, care să ofere o alternativă cu Android la iPhone XR, abordând un design similar: carcasă din sticlă în culori vii.

Fiind vorba despre un smartphone din gama Galaxy A, telefonul de la Samsung nu va putea probabil concura cu noul iPhone XR în termeni de performanţă brută, noul dispozitiv Apple fiind la fel de putenric precum iPhone XS şi XS Max, având la bază procesorul A12 Bionic. Samsung se bazează însă pe faptul că noul Galaxy A6s va beneficia de culori vii şi cel mai probabil un preţ mai mic, plus o listă de specificaţii care ar putea să convingă anumiţi utilizatori să opteze pentru acest model.

Avem de a face cu un dispozitiv echipat cu ecran de 6” cu panou IPS, ceva ce Samsung nu prea foloseşte de obicei, cu rezoluţie Full HD+ (2.160 x 1.080 pixeli) şi 6 GB memorie RAM. Procesorul nu este momentan cunoscut, însă cel mai probabil este vorba despre un Exynos mid-range. Camera foto principală beneficiază de doi senzori de 12 megapixeli, în timp ce camera frontală vine cu un senzor de 5 megapixeli.

Galerie foto

Conform informaţiilor disponibile, aceste telefoane nu vor beneficia de NFC, deci nu vor putea fi folosite pentru plăţi contactless, însă vin echipate cu senzor de amprentă pe spate, un slot micro-SD, 64 sau 128 GB stocare şi conectivitate USB Type-C. Culorile alese pentru gama Galaxy A6s/Phoenix sunt negru, alb, albastru, roz şi roşu.

Nu este clar când va anunţa Samsung acest dispozitiv, însă având în vedere că dispozitivele din fotografii par a fi reale şi bine puse la punct, putem presupune că dezvoltarea acestora este în mare parte gata.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult