Galaxy A82 apare în poze-spion cu un nou design

13.04.2021
Galaxy A82 apare în poze-spion cu un nou design

Galaxy A82 vine cu un design mult simplificat, Samsung abandonând camera retractabilă întâlnită la predecesorul A80.

Păstrând direcția aleasă de Samsung pentru modelele A52/A72, noul A82 se prezintă cu finisaje din plastic și un design minimalist, dar elegant.

Prezentată ca o inovație pe modelul anterior, camera foto retractabilă/rotativă nu s-ar fi potrivit la fel de bine cu noul design minimalist. Și oricum, majoritatea producătorilor au renunțat între timp la acest artificiu de design, revenind la vechiul format cu ecran perforat în dreptul camerei frontale.

Fără constrângerile de spațiu date de modulul retractabil, camera foto de pe Galaxy A82 ar putea oferi un salt de performanță considerabil, eventual, livrând poze cu un nivel de calitate apropiat vârfului de gamă Galaxy S21, dar la un preț mai accesibil. Totuși, rezoluția foto rămâne la 64MP pentru camera principală, respectiv 12MP ultrwa-wide și 5MP pentru aplicarea efectelor de profunzime.

Galaxy A82

Identificat cu numele de cod Galaxy Quantum2, noul smartphone vine cu ecran de 6.7 inch, oferind rezoluție Full HD+, luminozitate de până la 800 nits și rată de refresh la 120Hz. Fiind vorba de tehnologie AMOLED, senzorul de amprentă vine integrat sub suprafața ecranului.

Sub capotă, configurația folosește Snapdragon 855+, un chipset cu performanțe inferioare soluției SD870 întâlnită la unele produse competitoare, dar considerabil mai rapid decât implementarea Snapdragon 720G livrată pe Galaxy A72.

Livrat cu 6GB memorie RAM și 128GB stocare internă expandabilă, Galaxy A82 va fi un telefon axat mai mult pe abilitățile foto și calitatea ecranului, designul exterior având mai degrabă rol funcțional decât de atragere a privirilor invidioase. Totuși, construcția din plastic vine cu alte avantaje, cum ar fi certificare IP67 pentru rezistență la apă și praf.

Galaxy A82

Lista dotărilor este completată cu același acumulator de 4500 mAh întâlnit și la seriile Galaxy A52 / A72, cu suport pentru încărcare rapidă. Rămâne de văzut dacă Samsung va livra adaptorul AC de 25W în pachetul cu accesorii, sau tot modelul de 18W.

Potrivit SamMobile, Galaxy A82 ar putea fi disponibil pentru precomandă chiar de astăzi, cu livrare începând din data de 23 aprilie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult