Galaxy A90 ar putea fi noul flagship low-cost de la Samsung, motorizat de chip-ul Snapdragon 855

26.06.2019
Galaxy A90 ar putea fi noul flagship low-cost de la Samsung, motorizat de chip-ul Snapdragon 855

Samsung pare că pregăteşte un răspuns pe măsura competiţiei oferită de Xiaomi, Huawei şi restul producătorilor asiatici, echipând cel mai avansat smartphone din seria Galaxy A cu dotările unui flagship veritabil: Snapdragon 855, conectivitate 5G şi cameră foto cu tehnologie Tilt OIS.

Identificate după numele de cod SM-A905 pentru modelul cu 4G şi SM-A908 pentru versiunea 5G, Galaxy A90 este de ceva timp în etapa de dezvoltare şi ar trebui să aibă parte de o lansare oficială în curând.

Fără prea multe detalii concrete, ştim doar că cele două versiuni Galaxy A90 vin echipate cu un ecran de 6.7 inch care integrează senzorul de amprente. Mult mai interesantă este noua cameră foto cu senzori de 48 MP + 12 MP + 5 MP (modelul 4G), echipată cu o tehnologie Tilt OIS nemaiîntâlnită până acum la produsele Samsung. Uşor diferită, versiunea 5G primeşte o cameră foto în configuraţie 48 MP + 8 MP + 5 MP.

Cu siguranţă, principalul element de atracţie va fi chipsetul Snapdragon 855, o soluţie de nivel high-end care aduce Galaxy A90 la un nivel de performanţă comparabil seriei Galaxy S10. Desigur, unele economii trebuie făcute pe undeva pentru încadrarea la un buget mai redus, finisajele carcasei şi ecranul fiind cu siguranţă inferioare seriei de top Galaxy S. Chiar şi în aceste condiţii, Galaxy A90 ar putea fi o alegere deosebit de tentantă pe segmentul flagship-urilor de buget, dominat în ultima vreme de branduri ca Xiaomi şi Huawei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult