Galaxy Fold 2 ar putea ceda din capacitatea acumulatorului pentru o tehnologie de încărcare mai rapidă

06.07.2020
Galaxy Fold 2 ar putea ceda din capacitatea acumulatorului pentru o tehnologie de încărcare mai rapidă

În ciuda prețului său exorbitant, Samsung Galaxy Fold 2 nu este nicidecum ferit de limitările fizice ale tehnologiei Li-ion, obligând la un compromis între viteza de încărcare și rezerva efectivă de energie păstrată în acumulator.

Samsung, la fel ca alți producători smartphone, nu ar recunoaște de bună voie compromisurile la partea de fiabilitate și capacitate de stocare a energiei, impuse de folosirea unor implementări mai agresive ale tehnologiei Quick Charge. Încercând să gestioneze aceste limitări, majoritatea producătorilor smartphone opresc din propria inițiativă încărcarea acumulatorilor la un nivel situat cu procente bune sub valoarea nominală, reușind astfel să livreze vitezele de încărcare promise fără a scurta prea mult durata de viață a acestora.

Samsung Galaxy Fold 2, realizat pe liniile de asamblare de anul trecut

Așa se face că Galaxy Fold 2, un telefon pliabil care trebuie să respecte cât mai mult proporțiile carcasei folosită cu modelul pe care îl înlocuiește, afișează în lista cu specificații o capacitate redusă a acumulatorului.

Datele apărute pe site-ul autorității chineze 3C, responsabilă cu certificarea echipamentelor de comunicații mobile, descriu un anume smartphone cu nume de cod SM-F9160, livrat cu un adaptor AC în versiune compactă, capabil să livreze puteri de 20W și 25W prin cablul USB-C. Comparat originalului Galaxy Fold, livrat cu un adaptor AC de 15W, saltul de putere este considerabil. Pentru comparație, Galaxy Fold 2 se va încărca de până la 5x mai rapid decât un iPhone obișnuit, livrat cu adaptor de 5W fără încărcare rapidă.

Concret, cei doi acumulatori instalați în carcasa lui Samsung Galaxy Fold 2 vor da o capacitate cumulată de 4365 mAh, în scădere de la 4800 mAh.

Probabil că Samsung va încerca să compenseze rezerva mai mică de energie cu hardware mai eficient. Problema este că adiții recente precum chipsetul Snapdragon 865 (sau 865+) cu 5G vin cu un salt inevitabil a consumului bateriei. La final, probabil că utilizatorii Galaxy Fold 2 vor fi nevoiți pur și simplu să-și încarce telefonul mai des, consolându-se doar cu idea că timpul de așteptare la fiecare rundă de încărcare este ceva mai mic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult