Galaxy Fold a fost deja dezasamblat. Pozele demonstrează o construcţie complexă, însă ecranul nu este greu de înlocuit

18.04.2019
Galaxy Fold a fost deja dezasamblat. Pozele demonstrează o construcţie complexă, însă ecranul nu este greu de înlocuit

Câţiva jurnalişti de tehnologie au reuşit să strice deja Galaxy Fold prin diverse metode, unii din propria vina, în timp ce alţii s-au confruntat cu probleme neprevăzute, însă conform primei dezasamblări neoficiale, ecranul pliabil nu este tocmai cea mai complicată componentă de înlocuit. Un utilizator al reţelei de socializare Weibo a publicat câteva fotografii cu un Galaxy Fold dezasamblat, dezvăluind ce se găseşte în interiorul telefonului şi cât de complexă este de fapt construcţia pliabilă.

Numele utilizatorului tradus din chineză în engleză este „Happy little dirty”, iar mesajul său tradus prin Google Translate dezvăluie câteva detalii interesante despre Galaxy Fold:

„Am publicat doar patru fotografii. De fapt, vreau să fac un clip video în care să demonstrez întregul proces de dezasamblare. Totuşi, este foarte complicat, nu pentru că mi-ar fi fost frică să nu stric ceva, ci pentru că implică mulţi paşi. Există însă şi un alt motiv pentru care încă nu am făcut acest clip video. Cu toate acestea, pot confirma că ecranul principal este uşor de scos şi nu este complicat de înlocuit. Materialul din care este realizat este foarte moale. Procesul seamănă mai mult cu dezlipirea unei bucăţi de cauciuc. Ecranul mic de la exterior nu a supravieţuit, însă. Pentru asta există posibilitatea să fie de vină abilităţile mele limitate de dezmembrare. În orice caz, iată cum arată.”

Din imagini putem vedea toate cele şase camere foto plasate individual pe masă lângă carcasa lui Galaxy Fold, putem vedea cele două baterii de dimensiuni diferite, ecranul pliabil, care pare să fie „şifonat”, întrucât materialul din care este construit pare să fie foarte maleabil şi şasiul metalic pe care sunt ataşate toate componentele, care pare să fie mult mai complex decât în cazul telefoanelor tradiţionale.

Având în vedere cât este de fragil ecranul fără protecţia din plastic aplicată deasupra, probabil că Samsung a făcut înlocuirea acestui panou cât mai simplă cu putinţă, aşteptându-se la astfel de daune în perioada de după lansare. De asemenea, este curios cum Happy little dirty a reuşit să dezlipească întregul ecran de pe carcasa telefonului fără să scoată protecţia de plastic.

Probabil că va mai dura puţin până când vom vedea teste de rezistenţă „oficiale” din partea JerryRigEverything şi o dezasamblare profesională din parte iFixit.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult