Galaxy Fold: noi informaţii de la un utilizator al telefonului pliabil. Samsung promite ecrane foarte rezistente [VIDEO]

28.03.2019
Galaxy Fold: noi informaţii de la un utilizator al telefonului pliabil. Samsung promite ecrane foarte rezistente [VIDEO]

Galaxy Fold, primul telefon pliabil de la Samsung, va fi lansat peste o lună, însă deja cineva pare să fi pus mâna pe el şi a publicat o serie de impresii după câteva zile de utilizare pe Twitter. Întrucât utilizatorul a ridicat noi întrebări despre rezistenţa display-ului pliabil şi despre urmele care se văd pe centrul acestuia, Samsung a lansat un clip video în care demonstrează rezistenţa dispozitivelor Galaxy Fold, care promit cel puţin 200.000 de „plieri”.

Redactorul şef XDA-Developers, Mishaal Rahman, a intrat în contact cu utilizatorul noului Galaxy Fold şi a încercat să răspundă la câteva întrebări despre noul dispozitiv. Se pare că într-adevăr, versiunea europeană vine livrată cu Snapdragon 855 de la Qualcomm, ceea ce pare a fi un lucru pozitiv, întrucât acesta este puţin mai performant decât chipset-ul Exynos 9820 de la Samsung şi este realizat pe o arhitectură mai modernă de 7nm.

Conform mesajelor publicate pe contul de Twitter ele lui Mishaal Rahman, Galaxy Fold nu se pliază complet, fiind un mic spaţiu gol spre punctul de curbură atunci când telefonul este complet închis. Atunci când deschizi ecranul mare şi faci trecerea de pe ecranul mic, există un timp de ajustare destul de lung, iar în special aplicaţia Chrome nu face tranziţia la versiunea mai lată, fiind necesare câteva secunde pentru a afişa conţinutul corect.

Ecranul exterior poate rula toate aplicaţiile instalate, inclusiv jocurile video, însă ecranul interior are o urmă sesizabilă pe centru. De fapt, aceasta se simte chiar şi la atingere, însă ar putea să nu afecteze experienţa de utilizare foarte mult. Pe luminozitate setată peste 70% aceastea devine aproape invizibilă. Din păcate, ecranul nu poate rămâne pornit atunci când este flexat. Doar în poziţia complet deschisă acesta se aprinde. De asemenea, balamaua nu permite deschiderea în sens opus.

La nivel software, Galaxy Fold oferă ecrane de scurtături configurabile separat pentru modurile închis şi deschis, iar bootloader-ul poate fi deblocat pe versiunea europeană. Interfaţa este tot One UI-ul care a debutat odată cu actualizarea la Android 9.0 a dispozitivelor de generaţie precedentă, însă de data aceasta este versiunea 1.2, nu 1.1 precum cea de pe Galaxy S10. Acesta este primul telefon echipat cu cipuri UFS 3.0 pentru stocare, oferind viteze de până la 1,5 GB/s pentru citire şi 420 MB/s pentru scriere, conform testului AndroBench.

În urma acestei situaţii, în special informaţiilor noi despre dunga de pe display, care ar putea ţine fanii departe de acest model, Samsung a lansat clipul de mai sus, în care prezintă mai multe modele Galaxy Fold în teste de rezistenţă, dunga fiind invizibilă pe aceste dispozitive. La 200.000 de plieri, telefonul ar putea rezista câţiva ani buni cu sute de plieri pe zi, un caz de utilizare extrem. Totuşi este important de menţionat că ecranele pliabile par totuşi să aibă un termen de expirare, mult mai scurt decât ecranele normale.

Aceste informaţii sunt greu de verificat, însă XDA-Developers este în general o sursă credibilă de informaţii, iar cei care lucrează pe partea editorială nu ar publica astfel de detalii dacă nu le-ar putea verifica în prealabil. Samsung Galaxy Fold urmează să se lanseze pe data de 26 aprilie, în anumite regiuni şi pe 3 mai în Europa. România a fost confirmată pe lista de ţări care vor primi acest model de telefon pliabil.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult