Galaxy M22, lansat oficial pentru piața europeană. Noul M vine cu acumulator de 5000mAh

14.09.2021
Galaxy M22, lansat oficial pentru piața europeană. Noul M vine cu acumulator de 5000mAh

Galaxy M22 este versiunea cu acumulator mai mare a modelului Galaxy A22 5G, disponibilă pentru aproximativ 240 euro.

Încadrat la gama mid-range, Galaxy M22 schimbă aranjamentul dreptunghiular pentru camera foto cu unul de formă pătrată, inspirat de restul modelelor Galaxy A. Astfel, telefonul vine cu o conigurație quad-camera cu senzor principal de 48MP și cameră wide de 8MP. Ceilalți doi senzori au doar câte 2MP fiecare, deservind funcția macro și aplicarea efectelor de profunzime. La partea din față întâlnim o cameră de 22MP, optimizată pentru poze tip-portret și filmarea de aproape.

Telefonul cu dimensiuni 159.3 x 74 x 8.4 mm și greutate 190 grame se prezintă într-o carcasă cu finisaje integral din plastic și un ecran încadrat cu o ramă destul de groasă.

Potrivit listei oficiale cu specificații, noul model Galaxy M vine cu chipsetul MediaTek Helio G80, ajutat cu 4GB memorie RAM, ecran LCD decupat după modelul „picătură” și senzor de amprentă montat pe rama laterală. Configurația de bază include 128GB memorie internă expandabilă, prin atașarea unui card microSD.

Pe lateralul carcasei mai găsim o ieșire jack 3.5mm pentru căști, și conector USB-C pentru funcția de încărcare rapidă. Viteza de încărcare poate atinge 25W în modul rapid, însă nu cu adaptorul AC inclus în pachetul cu accesorii. Din păcate, pachetul standard include doar un adaptor cu putere de 15W, rezultând un timp de așteptare de aproximativ trei ore la încărcare.

Ecranul este un model Super AMOLED cu diagonală 6.4 inch și rezoluție HD+, având ca principal element de atracție rata de împrospătare a imaginii la 90Hz.

Galaxy M22 este livrat cu versiunea Android 11, personalizată cu interfața One UI. Având în vedere proximitatea față de lansarea oficială Android 12. telefonul probabil că va primi și noua revizie Android, însă nu în viitorul foartea apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult