Specificațiile și prețul Galaxy A52S 5G, confirmate înaintea lansării oficiale

12.08.2021
Specificațiile și prețul Galaxy A52S 5G, confirmate înaintea lansării oficiale

Galaxy A52S 5G promite să fie unul dintre cele mai atractive telefoane Samsung de la începutul acestei toamne. Derivat din modelul A52 deja lansat, noua versiune vine va fi anunțată înainte de finalul lunii august, cu un chipset mai performat.

Nu se întâmplă prea des ca Samsung să livreze un mid-range atât de echilibrat cum este Galaxy A52. Însă nici acesta nu este perfect, chipsetul Snapdragon 750G (720G pentru modelul fără 5G) livrând performanțe cel mult suficiente pentru utilizare normală. Nici măcar designul exterior nu este unul de top, Samsung optând pentru plastic durabil, dar ieftin, mizând pe forța diviziei de marketing pentru zugrăvirea noului produs într-unul revoluționar.

Astfel principala atracție la actuala versiune Galaxy A52 este ecranul AMOLED de calitate ”Samsung” și camera foto cu stabilizare optică, capabilă să livreze poze la un nivel de calitate bun, chiar dacă nu stelar, folosind rezoluția de 12MP (64MP ca setare opțională).

Continuând cu aceeași strategie bazată pe progrese incrementale, Samsung va lansa Galaxy A52s 5G, un telefon cu preț de preț de 449 euro în echiparea cu 128GB stocare internă. Spre comparație, actualul model A52 5G a fost anunțat cumpărătorilor europeni cu prețul de 446 de euro.

Lista cu principalele specificații menționează chipsetul Snapdragon 778G, același acumulator de 4500 mAh întâlnit și la modelul anterior, cu suport pentru încărcare rapidă la 25W prin USB-C, Android 11 preinstalat, conectivitate NFC, Bluetooth 5.0 și suport dual-SIM.

Comparat cu SD750G, soluția Snapdragon 778G aduce un salt de aproximativ 20% în testele single-core, respectiv 40% în cele multi-core (potrivit GeekBench 5), câștigul de performanță fiind sesizabil. Astfel, dacă prețul rămâne neschimbat, Galaxy A52s are toate șansele să devină un nou best-buy, aducând chiar mai multă valoare pentru fanii Samsung.

Samsung va livra Galaxy A52S în patru versiuni de culoare: Awesome Black, Awesome Blue, Awesome Green și Awesome Purple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult