Galaxy M41 ar putea avea cel mai mare acumulator întâlnit până acum la un telefon Samsung

06.07.2020
Galaxy M41 ar putea avea cel mai mare acumulator întâlnit până acum la un telefon Samsung

Succesor pentru modelul M31 de anul trecut, Galaxy M41 pare că se va diferenția de competiție prin folosirea unui acumulator de capacitate foarte generoasă.

După ce zvonuri anterioare descriau anularea a cel puțin unei versiuni prototip, pentru probleme legate de funcționarea ecranului, Samsung Galaxy M41 reapare în catalogul unei autorități sud-coreene de certificare sub numele de cod EB-BM415ABY, complet cu un set incomplet de specificații.

Galaxy M41, cu ecran mare și un preț accesibil

Potrivit detaliilor neconfirmate în mod direct de compania producătoare, telefonul va fi livrat cu un acumulator foarte generos, de 6800 mAh. Folosit în combinație cu o configurație nu foarte pretențioasă, acesta ar putea duce autonomia la peste 5 zile în condiții de utilizare normală.

Interesant este că acumulatorul ar urma să fie livrat nu de fabricile proprii Samsung SDI, ci de un furnizor extern – Ningde Amperex Technology.

Dacă noul zvon se confirmă, acesta va fi telefonul Samsung cu cea mai mare capacitate a acumulatorului lansat până acum, depășind predecesorul Galaxy M31 livrat cu o baterie de „numai” 6000 mAh.

Dezvăluirea include și o imagine de prezentare cu noul Galaxy M41, care din păcate nu surprinde și grosimea reală a telefonului. Însă fiind vorba de un produs Samsung, putem spera ca acesta să fie un telefon cu dimensiuni rezonabile, ceva mai gros și mai greu decât un smartphone obișnuit, dar încă în limite tolerabile.

Intrând la partea de speculație, putem aștepta de la Galaxy M41 să dispună de un ecran de 6.67 inch. Aparent, Samsung ar fi încercat o colaborare cu furnizorul China Star Optoelectronics Technology (CSOT), însă panourile OLED furnizate nu au trecut de testele interne de calitate, determinând anularea evenimentului de lansare plănuit pentru o dată mai timpurie. După situația apărută, nu ar fi exclus ca Samsung să opteze pentru o soluție tehnică diferită, cum ar fi un ecran LCD din categoria „ieftin și bun”, eventual, furnizat tot de un partener extern.

Deocamdată, Galaxy M41 nu are atașată o dată de lansare, dar punând în context și lansarea iminentă a unei noi fabrici Samsung în India, specializată în producția de ecrane, nu ar fi exclus ca Galaxy M41 să se numere printre primii beneficiari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult