Samsung nu pare că va mai continua seria Galaxy Note

16.11.2020
Samsung nu pare că va mai continua seria Galaxy Note

Indicii tot apar de ceva vreme, dar cum este aproape sigur că Samsung nu va mai lansa Galaxy Note 21. Dar care e înlocuitorul?

În timp ce lansarea Galaxy S21 în luna ianuarie 2021 este aproape o certitudine, pe radarul vânătorilor de zvonuri nu apare nimic despre următorul Galaxy Note, Samsung părând să ignore cu totul acest model. Totuși, dacă aruncăm o privire peste indiciile apărute în ultima vreme, vom vedea că situația de acum era perfect predictibilă. Pentru început, Samsung tot mărește de ceva timp diagonala ecranului pentru seria Galaxy S, micșorând diferențele fizice între cele două. Apoi multe dintre funcțiile cândva exclusive seriei Note au fost preluate la modelul S. Ultimul „cui” în coșciugul lui Galaxy Note pare să fie stylus-ul S Pen, preluat pentru seria Galaxy S21, măcar, ca accesoriu opțional.

încărcare wireless
foto: samsung

Galaxy Note, depășit de vremuri

Cert este că vremurile când telefoanele Galaxy Note se aflau într-o nișă superioară, distinctă de restul ofertei Samsung, au cam trecut. Chiar și actualul model S20 oferă mare parte din puterea unui Note, eventual, la un preț mai bun.

În mod normal, veștile despre începerea pregătirilor pentru următorul model Note cu la 6-8 luni înainte de lansarea oficială, lipsa oricăror indicii pe acest subiect fiind o indicație clară pentru intențiile Samsung.

Potrivit informațiilor de până acum, oferta de telefoane Samsung va arăta cam așa, în noua formulă:

  1. Galaxy S21 FE
  2. Galaxy S21
  3. Galaxy S21+
  4. Galaxy S21 Ultra
  5. Galaxy Z Fold 3
  6. Galaxy Z Flip 3
  7. Galaxy Z Fold FE

Cu suport S Pen, Galaxy S21 Ultra va fi cel mai probabil înlocuitorul de drept Galaxy Note, modelul Galaxy Z Fold 3 fiind doar reinterpretarea sa pentru segmentul telefoane pliabile.

Deși unii fani ar putea fi dezamăgiți de decizia luată, renunțarea la seria Galaxy Note este, probabil, un lucru bun. Fără nevoia de a mai diferenția între două familii de produse, Galaxy S și Galaxy Note, calitatea firmware-ului livrat ar putea crește. La fel și numărul funcțiilor disponibile pe telefoanele Galaxy S.

La final, cumpărătorii vor putea alege mai ușor telefonul Samsung care li se potrivește cel mai bine, decizia mai ușor de luat însemnând și o probabilitate mai redusă de a sări în tabăra producătorilor rivali.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult