Galaxy Note 20, defectat la folosirea unei carcase de protecție oficiale

07.10.2020
Galaxy Note 20, defectat la folosirea unei carcase de protecție oficiale

O parte dintre utilizatorii Galaxy Note 20 Ultra reclamă apariția efectului de burn-in, permanent imprimat pe ecranul telefonului, rezultat al folosirii unui accesoriu oficial agreat de Samsung.

Principalul motiv pentru care ai folosi o husă de protecție pentru smarpthone este prevenirea zgârieturilor și evitarea defectării premature. Astfel, vestea că un accesoriu Galaxy Note 20 oficial poate cauza deteriorarea permanentă a telefonului nu va fi primită cu entuziasm de fanii Samsung.

Accesoriul S-View Flip Cover, problematic pentru telefoanele Galaxy Note 20

Printre efectele confirmate de utilizatori se numără imprimarea imaginii afișate pe ecran, manifestată printr-un efect de umbrire și decolorarea porțiunii de ecran afectată.

Având în vedere faptul că seria Note 20 este disponibilă oficial doar din luna august 2020, simptomele menționate de utilizatori nu au avut prea mult timp să se manifeste, încât ar remedierea problemei încă ar putea fi posibilă fără o vizită la centrul de service, înlocuind S-View Flip Cover cu un alt accesoriu care nu presupune activarea aproape permanentă a unei porțiuni de ecran.

Galaxy Note 20

Având în vedere vulnerabilitățile deja cunoscute ale tehnologiei OLED, lansarea unui accesoriu care predispune apariția efectului de burn-in pare o decizie de neînțeles pentru o companie de talia Samsung.

Chiar și în cazul funcției always-on-display, de mult timp suportată cu dispozitive ce includ ecrane OLED, producătorii au avut mereu grijă să evite neajunsurile afișării de imagini statice pe ecranele OLED, implementând algoritmi care asigură că imaginea afișată se modifică permanent. Î

n cazul de față, problema a fost neglijată, însă nu atât de mult încât efectele să nu poată fi în cele din urmă eliminate, cel mai probabil cu ajutorul unei actualizări de firmware.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult