Galaxy Note 5 întâmpină probleme cu locaşul pentru S-Pen

25.08.2015
Galaxy Note 5 întâmpină probleme cu locaşul pentru S-Pen

Galaxy Note 5 abia a ajuns pe piaţă în Statele Unite ale Americii şi deja au fost descoperite primele sale probleme. Se pare că noul design al locaşului dedicat stylus-ului S-Pen permite deteriorarea sistemului care detectează prezenţa lui atunci când este introdus. Deşi câţiva utilizatori au raportat că această problemă poate fi reparată prin repetarea procedurii, pentru alţii însă, acest mecanism rămâne permanent blocat.

Noul phablet de la Samsung încă nu a fost confirmat pentru lansare în Europa, însă dacă reuşiţi să puneţi mâna pe un asemenea dispozitiv, încercaţi să evitaţi introducerea creionului S-Pen în sens invers (cu vârful în exterior). Acest lucru blochează sistemul de prindere şi există şanse ca acesta să nu se mai deblocheze fără o intervenţie la service. În mod normal, acest lucru nu ar fi o tragedie, însă spre diferenţă de variantele precedente de Galaxy Note, noul Note 5 apelează la un sistem mecanic care controlează şi o funcţie software care porneşte automat o aplicaţie de notiţe atunci când stylus-ul este scos din locaş atunci când ecranul este pornit.

Niciuna dintre variantele precedente de Galaxy Note nu ofereau posibilitatea de a introduce S-Pen-ul greşit, însă în cazul lui Note 5, acesta intră în locaş fără să opună rezistenţă. Desigur, acest lucru poate fi evitat cu puţină atenţie, însă cei care nu cunosc noul smartphone sau alte persoane cu mai puţine cunoştinţe tehnice ar putea să introducă stylus-ul în acest fel din greşeală. Nu este clar dacă mecanismul defect ar putea fi reparat în baza garanţiei şi nici dacă variantele următoare ale smartphone-ului vor fi modificate pentru a evita astfel de situaţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult