Galaxy Note 6 ar putea veni cu un display mai mare şi 6 GB memorie RAM

18.04.2016
Galaxy Note 6 ar putea veni cu un display mai mare şi 6 GB memorie RAM

De ceva vreme deja ne-am obişnuit să primim câte două smartphone-uri high-end de la Samsung în fiecare an. De curând am primit Samsung Galaxy S7 şi S7 edge, modelele flagship în categoria premium, iar în toamnă aşteptăm lansarea lui Galaxy Note 6, modelul de top pentru phablet-uri de productivitate. Noi zvonuri despre acest model de dimensiuni mari sugerează că va fi semnificativ mai performant decât S7, fiind echipat cu un nou modul de memorie RAM.

Conform unei capturi de ecran de pe ceea ce pare a fi noul telefon Samsung, compania pregăteşte primul său smartphone cu 6 GB memorie RAM. Această mişcare nu este deloc surprinzătoare, întrucât de mai mulţi ani, seria de dispozitive Galaxy Note a primit upgrade-uri de acest gen. În timp ce procesorul pare să rămână acelaşi Exynos 8890, memoria RAM în plus va oferi posibilitatea de a rula mai multe aplicaţii simultan, sau chiar aplicaţii mai avansate, construite special pentru dispozitive mai performante.

Alte detalii despre Galaxy Note 6 sunt cele despre display, care pare a fi echipat cu un panou AMOLED de 5,77”, cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli). Modelul prezentat în respectiva imagine este echipat cu 32 GB spaţiu de stocare, aceasta fiind probabil varianta de bază. Dacă va fi urmată strategia de pe Galaxy S7, probabil că noul Note 6 va veni cu un locaş pentru carduri microSD, care în unele regiuni ar putea fi folosit pe post de locaş pentru a doua cartelă SIM.

Cu siguranţă, detalii pe căi oficiale despre Galaxy Note 6 vom primi abia în toamnă, Samsung lansând de obicei telefoanele din acastă gamă în luna septembrie, în jurul târgului IFA, care are loc în fiecare an în Berlin.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult