Galaxy Note 8 a fost lansat. Acesta este primul smartphone Samsung cu sistem dual-camera şi 6 GB memorie RAM

23.08.2017
Galaxy Note 8 a fost lansat. Acesta este primul smartphone Samsung cu sistem dual-camera şi 6 GB memorie RAM

Samsung a lansat astăzi Galaxy Note 8, phablet-ul său vârf de gamă. Terminalul include obişnuitul stylus S-Pen, care este mai precis şi mai sensibil decât cel de pe modelul Note anterior. Designul este similar cu cel al seriei Galaxy S8, fiind bazat pe un ecran cu margini foarte înguste şi display cu colţuri rotunjite. 

 

Galaxy Note 8 dispune de un ecran cu diagonala de 6,3 inci (rezoluţie 1.440 x 2.960 pixeli) curbat pe ambele laturi şi aspect 18,5:9. Mai mult, smartphone-ul rulează Android 7.1.1, are capacitate de stocare internă de 64 GB, baterie de 3.300 mAh şi 6 GB memorie RAM – o premieră pentru un smartphone Samsung.

 

Acesta este şi primul model de telefon al companiei cu sistem dual-camera. Modulul secundar (teleobiectivul) de cameră oferă zoom optic 2X. Galaxy Note 8 este primul smartphone care dispune de stabilizare optică pentru ambele camere de pe spate. Compania a prezentat funcţia Live Focus pentru cameră, care este asemănătoare cu modul Portret de pe iPhone 7 Plus. Fundalul este estompat pentru ca focusul să fie pe subiect. Totuşi, funcţia Samsung este superioară celei de pe iPhone 7 Plus, deoarece permite modificarea intensităţii fundalului. Camera frontală, pentru selfie-uri, are senzor de 8 MP. 

 

O altă funcţie interesantă este App Pair, care permite lansarea simultană de pe panoul Edge, printr-o singură apăsare pe ecran, a două aplicaţii în mod multi-fereastră. 

 

Galaxy Note 8 beneficiază de trei metode biometrice de securitate: scanner pentru iris, senzor de amprentă şi recunoaştere facială. Mai mult, terminalul dispune de rezistenţă la apă şi praf (certificareIP68) şi funcţie de încărcare wireless. 

 

Din fericire pentru mulţi utilizatori, jack-ul audio universal de 3,5 mm este prezent pe telefon. În cutie sunt livrate şi căşti AKG, la fel ca cele furnizate cu seria Galaxy S8. 

 

Note 8 va include chipset Exynos 8895 în versiunile vândute în afara Statelor Unite şi Snapdragon 835 pe teritoriul Americii.

 

Utilizatorii din România care fac precomandă pentru noul Galaxy Note 8 la partenerii Samsung vor primi cadou un dispozitiv Samsung DeX.

 

 

Galaxy Note 8 – caracteristici tehnice:

 

Galaxy Note 8 – Go4it a transmis lansarea în format live text:

18:54 terminalul va ajunge în magazine pe 15 septembrie în gama de culori Midnight Black, Orchid Grey, Maple Gold şi Deepsea Blue. În România, Galaxy Note 8 va fi prezentat oficial pe 24 august. În cutie vor fi livrate căşti AKG, la fel ca şi în cazul seriei Galaxy S8. 

 

18:45 Noul smartphone are 6 GB memorie RAM (o premieră pentru Samsung), capacitate de stocare internă de 64 GB şi slot pentru card micro-SD. Vor fi şi versiuni internaţionale cu capacitate de stocare de 128 şi 256 GB. Terminalul include şi funcţie de încărcare wireless. Nu s-au oferit detalii despre procesoare, dar este vorba de Exynos 8895 şi Snapdragon 835. Nu lipseşte nici certificarea IP68, care îi asigură telefonului rezistenţă la apă şi praf. 

 

 

18:43 Galaxy Note 8 este compatibil cu platforma DeX. Pe scurt, aceasta transformă smartphone-ul într-un PC de birou. 

 

18:33 Se trece la S-Pen. Aplicaţia de socializare online Pen.UP dispune acum de funcţie de carte de colorat. Noul S-Pen este mai sensibil şi precis decât cel de pe Note 7. Funcţia Screen Off Memo permite scrierea de notiţe pe ecranul stins al telefonului. 

 

 

18:26 Smartphone-ul este rezistent la apă şi dispune de sistem dual-camera. Modulul secundar de cameră oferă zoom optic 2X. Galaxy Note 8 este primul smartphone care dispune de stabilizare optică pentru ambele camere de pe spate. Compania prezintă funcţia Live Focus pentru cameră, care este asemănătoare cu modul Portret de pe iPhone 7 Plus. Fundalul este estompat pentru ca focusul să fie pe subiect. Totuşi, funcţia Samsung este superioară celei de pe iPhone 7 Plus, deoarece permite modificarea intensităţii fundalului şi a nivelului de estompare. Camera frontală, pentru selfie-uri, are senzor de 8 MP. 

 

 

18:25 O altă funcţie interesantă este App Pair, care permite lansarea simultană de pe panoul Edge, printr-o singură apăsare pe ecran, a două aplicaţii în mod multi-fereastră. 

 

18:18 Justin Denison, vicepreşedinte Samsung responsabil cu strategia de produs, a urcat pe scenă pentru a oferii detalii despre noul smartphone. Terminalul dispune, la fel ca şi Galaxy S8, de Infinity Display. Ecranul are diagonala de 6,3 inci, aspect 18.5:9 şi rezoluţie de 1.440 x 2.960 pixeli. 

 

 

18:15 Galaxy Note 8 dispune de trei metode de autentificare biometrice: senzor de amprentă, scanner pentru iris şi recunoaştere facială. 

 

 

18:10 Potrivit liderului Samsung Mobile, telefoanele cu ecrane de mari dimensiuni reprezintă segmentul care înregistrează cea mai mare creştere pe piaţa de smartphone-uri. 

 

18:07 DJ Koh, directorul executiv al Samsung Mobile, spune că nimeni nu va uita ce s-a întâmplat anul trecut, el nu va uita, dar că nu va uita nici cum milioane de fanii ai seriei Note au rămas alături de Samsung după incident.  

 

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult