Galaxy Note20: primele detalii despre ecranul următorului telefon de top de la Samsung

05.02.2020
Galaxy Note20: primele detalii despre ecranul următorului telefon de top de la Samsung

Seria Galaxy S20 de la Samsung încă nici nu a fost anunţată în mod oficial şi deja avem primele informaţii neoficiale despre Galaxy Note20, seria de smartphone-uri de productivitate, echipate cu stylus. Modelele S20 vor fi cele mai bune smartphone-uri pe care Samsung le-a creat până în prezent, însă chiar şi acestea vor putea fi îmbunătăţite în următoarele şase luni, iar display-ul ar putea fi capitolul la care dispozitivele Note20 ar putea fi superioare modelelor care ajung pe piaţă primăvară.

Tradiţional, Samsung a lansat dispozitivele Note spre finalul verii, deci nu există prea multe motive să credem că Note20 va fi lansat mai devreme sau mai târziu. Astfel, până la sfârşitul lunii august, compania are timp să îmbunătăţească anumite tehnologii integrate în Galaxy S20 pentru a oferi o experienţă de utilizare superioară.

Conform IceUniverse, un leaker celebru de pe Twitter, cea mai importantă îmbunătăţire de pe Galaxy Note20 va fi modul de afişare la 120 Hz de pe ecranele telefoanelor. Modelele Galaxy S20 vor fi primele smartphone-uri  Samsung cu afişare la 120 Hz, însă zvonurile afirmă că această performanţă nu va putea fi atinsă la rezoluţia nativă a ecranelor. Astfel, cei care vor dori să folosească telefonul în rezoluţie QHD+ vor trebui să treacă pe modul de afişare la 60 Hz. Pentru 120 Hz în mod dinamic (care se schimbă automat în funcţie de aplicaţia rulată), va fi necesară utilizarea rezoluţiei Full HD+.

 

 

Astfel, modelul Note20+ ar putea fi primul smartphone Samsung care va putea să afişeze conţinut la 120 Hz pe un ecran QHD+ la rezoluţie nativă. Spunem Note20+, pentru că modelul Note20 ar putea să păstreze modelul de anul trecut de la Note10 şi să fie livrat din fabrică cu un panou Full HD+.

Desigur, este prea devreme să putem trage concluzii despre capabilităţile modelelor Note20, care vor ajunge pe piaţă abia în toamnă. Cert este că Samsung va livra telefoane cu cele mai performante tehnologii pe care le are la dispoziţie în 2020, iar îmbunătăţirile vor putea fi văzute chiar şi între dispozitive lansate la 6 luni distanţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult