Galaxy Note20+: specificații și prețuri posibile pentru noul flagship Samsung

01.05.2020
Galaxy Note20+: specificații și prețuri posibile pentru noul flagship Samsung

Pentru că Samsung are un plan de lansări atât de bine pus la punct și cu o tradiție atât de lungă, a devenit destul de ușor să poți intui direcția în care lansările companiei merg. După seria Galaxy S20, care nu s-a bucurat de succesul dorit în special din cauza pandemiei COVID-19, care a afectat întreaga industrie de smartphone-uri, Samsung ar putea recupera terenul cu seria Galaxy Note, care la nivel declarativ, cel puțin, are fani mult mai înfocați. Iată ce ar putea integra la nivel hardware modelul Galaxy Note20+.

Galaxy S20 Ultra este deja un smartphone cu ecran foarte mare. La 6,9”, acesta este telefonul cu cel mai mare ecran de pe un telefon Samsung de până acum. Desigur, un nou model Galaxy Note20 de top nu ar trebui să se lase mai prejos, însă există posibilitatea ca acesta să ofere margini mai subțiri în jurul ecranului și un raport de aspect mai alungit. Astfel, cu o diagonală tot de 6,9”, dar pe format 20:9, Galaxy Note20+ ar putea fi puțin mai înalt decât modelul Note10+ de anul trecut și cam la fel ca Galaxy S20 Ultra.

Având în vedere criticile pe care Samsung le-a primit în primăvară cu S20 Ultra și celelalte modele cu ecrane la 120 Hz, este posibil ca Note20+ să adopte frecvența înaltă a display-ului la rezoluția completă a panelului, adică QHD+. Alți producători, precum OnePlus și Oppo deja oferă astfel de opțiuni pe modelele lor de top.

Când vine vorba despre camere foto însă, nu ar trebui să ne așteptăm la „miracole”. Galaxy S20 Ultra are una dintre cele mai bune camere foto de pe piață, cu un senzor de 108 megapixeli și senzori secundari de 48, respectiv 12 megapixeli. Da, există camere foto declarate „mai performante” de DxOMark pe alte dispozitive, însă diferențele în realitate sunt minore. Astfel, sunt șanse mici ca Galaxy Note20+ să adopte o cameră diferită de Galaxy S20 Ultra.

Când vine vorba despre procesor însă, avem informații neoficiale care sugerează că ar putea apărea câteva mici diferențe. Asemeni seriei Galaxy Note10, modelele echipate cu procesoare Qualcomm vor păstra modelul Snapdragon 865, în timp ce modelele cu Exynos, din Europa, vor folosi noul Exynos 992, o revizie hardware care ar putea corecta câteva dintre problemele care au apărut pe seria Galaxy S20.

Ce ar putea debuta însă pe Galaxy Note20+ este un modul de stocare ultra-rapidă. Este vorba despre UFS3.1, care ar putea transfera fișiere mari cu viteze de patru ori mai mari decât un telefon cu UFS3.0, precum Galaxy S20 Ultra. Se zvonește că aceste module ar putea fi dezvoltate în variante 128, 256 și 512 GB.

Bateria ar putea avea de suferit față de cel mai mare model din seria Galaxy S20. Galaxy Note20+ nu va fi mult mai mare decât acel model, însă va integra și un stylus S-pen. Astfel, rămâne mai puțin loc la interior pentru baterie. Având în vedere istoria pe care Samsung o are cu acumulatorii seriei Note, probabil că nu va încerca să depășească limitele de siguranță pentru a avea o baterie mai mare. Astfel, ne așteptăm la o capacitate mai mică decât cei 5.000 mAh de pe S20 Ultra, însă nu cu mult. 4.500 mAh ar putea face o treabă la fel de bună cu optimizări software și un proceosr Exynos 992 mai eficient.

Galaxy Note20+: configurație hardware

  • Ecran: 6.9″, 120Hz, 20:9 Super AMOLED
  • Proceosr: Exynos 992 / Snapdragon 865
  • Stocare: 128GB/256GB/512GB eUFS 3.1
  • Camere: 108MP wide + 48MP 5x zoom (periscop) + 12MP ultra-wide
  • Baterie: 4.500mAh

Cât ar putea costa Note20+

Atunci când vine vorba despre preț, Galaxy Note20+ ar putea seta noi standarde. Galaxy S20 Ultra deja era mai scump decât oricare alt dispozitiv Samsung „de serie” de până acum, iar Note20+ ar putea întrece din nou limitele.

Tradițional, cel mai nou model Note de top este cu 100 de dolari mai scump decât cel mai recent model S, așa că am putea vedea un preț care pornește de la 1.500 de dolari americani.

  • Galaxy Note20+ 128 GB: 1.499 dolari
  • Galaxy Note20+ 256 GB: 1.599 dolari
  • Galaxy Note20+ 512 GB: 1.699 dolari

Deja prețurile se apropie foarte mult de cele ale unui telefon pliabil de top, precum Galaxy Fold. Desigur, acestea sunt momentan doar speculații. Aceste informații vor putea fi confirmate sau infirmate abia în luna august.

(via Phone Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video